Suferinţele tatălui unei campioane: infirm după o cădere de pe acoperiş şi pe deasupra lovit în cap, de un văr, cu o găleată!

89

Kulcsar Tiberiu este un meseriaş în vârstă de 32 de ani din localitatea clujeană Suceagu, comuna Baciu. E tatăl unei fetiţe de 12 ani, campioană judeţeană de judo, sportivă de mare perspectivă – dar  culmea, s-a trezit invidiat din acest motiv. Astfel, un văr l-a provocat la bătaie – pe el şi pe alţi doi consăteni – după care i-a fracturat pometele cu o găleată, chemând totodată şi poliţia. Acum bărbatul – ajuns încă din luna martie, aproape un infirm, după o cădere de pe un acoperiş- se află la capătul puterilor, iar toate visele sale se leagă doar de ascensiunea sportivă a fiicei lui.

 

Tiberiu povesteşte pe coridoarele I.M.L. Cluj că venirea sa la instituţia medicală clujeană are două explicaţii: în primul rând a fost lovit, sâmbătă, 25 august în zona feţei, cu o găleată, după o ceartă avută în birtul satului cu un văr – şi în al doilea pentru mâna şi cele trei coaste rupte după o cădere de pe acoperiş, în luna martie, în timp ce muncea pentru un patron din zonă. Tânărul relatează împrejurările în care a „reuşit” să ajungă o epavă umană la numai 32 de ani: „În martie munceam – cu acte în regulă, credeam eu – la casa unuimare patron din sat şi mă aflam pe acoperiş. Omul îmi tot atrăgea atenţia cu diverse aiureli şi mă făcea să cobor ca să văd ce-mi arată. De trei  ori am coborât la el, dar a patra oară am fost jos,cu totul. M-am ales cu fractura a trei coaste şi a încheieturii, dar şi cu hematoame la cap, astfel că de atunci n-am mai fost în stare să muncesc. Acum am venit la I.M.L., cu ordonanţă de la poliţie, fiindcă individul nu mă angajase de fapt cu forme legale dar m-a prostit să nu fac plângere că-mi plăteşte, lunar, un salariu, până mă fac bine. Însă n-a făcut-o decât două-trei luni, după care mi-a transmis că dacă-l mai deranjez mă dă în judecată. Plătisem deja la spital aproape 5.000 de lei, bani cu care patronul n-a vrut să mă despăgubească”.Cât despre al doilea motiv, acesta este datorat – incredibil – reuşitelor fiicei sale, Sandra, o fetiţă supertalentată în judo, care la cei 12 ani ai săi este deja campioană judeţeană, fiind antrenată de renumitul Florin Berceanu. „Sâmbătă mă aflam la birtul „Lăpuşan” împreună cu nişte prieteni iar vărul meu, Mihai m-a provocat, invidios că am şansa să am o asemenea fetiţă – iar el, în schimb, un copil cu handicap. Am reacţionat când m-a atacat, însă a înşfăcat o găleată metalică în care se afla gunoiul şi m-a pocnit cu ea în faţă, fracturându-mi osul. Şi pe deasupra tot el a anunţat poliţia zicând că-i victimă. Acum sunt, practic, pe nicăieri. Nici tu pensie, fiindcă am fost respins de comisie, plin de datorii şi fără perspective. Zilele viitoare, după ce îmi mai revin o să fac plângere şi împotriva vărului meu, însă în niciun caz la comună. Am motivele mele:nu ştiu cum se face dar când e el în birt poliţia îi prinde pe toţi cei care au urcat băuţi la volan”.Este poftit apoi în cabinetul de consultaţii, de unde – doar pentru fractura pometelui – obţine un certificat medico-legal în care i-au fost recomandate trei săptămâni de îngrijiri.


Vorbele sale au fost confirmate de către ag. şef. adj. Adrian Ştefan, purtător de cuvânt al I.P.J.Cluj, care ne-a declarat următoarele: “La data de 26 august a.c., înjurul orei 15:10, Secţia 3 Poliţie Rurală Baciu a fost sesizată prin apel la 112 de către un bărbat de 39 de ani, din localitatea Suceagu, cu privire la faptul că în timp ce se afla la barul din localitatea Suceagu, pe fondul unui conflict mai vechi, a fost agresat de către trei bărbaţi.Până în acest moment niciuna din persoanele implicate în eveniment nu a formulat plângeri penale”.

LĂSAȚI UN MESAJ