Între Călin, un bărbat de 38 de ani şi soţia lui, Simona, cu câţiva ani mai în vârstă decât el, situaţia e teribil de încurcată de ceva vreme. Aflaţi în divorţ şi în plin proces de partaj aceştia au creat o întâmplare cum rar poate fi văzută chiar şi pe micile ecrane, la cascadorii râsului, darmite în realitate! Iar scena a avut loc în paşnicul cartier clujean Gheorgheni, unde, după o primă bătaie administrată Simonei de către Călin, de faţă cu actuala iubită, acesta a vrut să-i arate noii achiziţii cât e de impetuos! Aşa că a sărit pe geam, în stradă, ca s-o mai bată o dată pe Simona, ieşită între timp din apartament, dar, ghinion: după acest gest eroic, în cădere, omul şi-a rupt piciorul în două locuri şi a ajuns direct la spital!

 

Pentru a “n” oară s-a prezentat, bătută, la I.M.L.Cluj

 

Simona, o femeie atractivă în vârstă de patruzeci “plus” este de ceva vreme pacienta fracventă a I.M.L.Cluj, unde am întâlnit-o deja de câteva ori, de fiecare dată după ce  a fost bătută – uşor sau mai grav – de către Călin, temperamentalul şi revendicativul său soţ! Luni, 23 iulie, aceasta păşeşte, din nou, în sala de aşteptare a I.M.L.Cluj, însoţită de băieţelul ei în vârstă de şase ani şi de noul iubit, un ins cu mult mai tânăr decât ea, care o petrece cu priviri drăgăstoase şi se ocupă de băiat cu un devotament de bonă profesionistă. Dotată cu un uimitor simţ al umorului şi cu multă detaşare, chiar dacă aparentă – explicabile doar prin disperarea şi chinurile pe care le suportă şi de care vrea să se elibereze – femeia se arată dispusă să-mi relateze o întâmplare ce i s-a petrecut în ziua precedentă, desprinsă parcă dintr-o comedie mută ai cărei “eroi” au fost ea şi – încă – soţul ei! Mă arăt extrem de interesat, iar Simona nu întârzie prea mult şi-şi începe incredibila confesiune: “Duminică a fost ziua de naştere a băieţelului nostru şi eu, în ajun îl lăsasem pe băiat la tatăl lui, în apartamentul cumpărat de mine, din Gheorgheni, fosta noastră locuinţă conjugală. Asta, după ce eu, împreună cu copilul m-am mutat – cel puţin până la partaj – în gazdă, indiferent de consecinţe şi l-am lăsat acolo pe el, să se mai maturizeze… Totodată, am considerat că băiatul nostru nu trebuie îndepărtat de tatăl natural, ca să nu rămână cu sechele psihice, aşa că l-am lăsat la el fără să bănuiesc ce mi se va întâmpla sau ce voi găsi acolo a doua zi, când am venit să-l iau pe micuţ, încărcată de jucării pentru el”… Explică apoi – făcând un back-ground al “sagăi” sale – că soţul munceşte la o firmă importantă a Clujului, unde a câştigat încrederea unor persoane sus-puse, iar acestea l-au ajutat şi din punct de vedere logistic – a se citi la tribunal!  –  şi i-au pus la dispoziţie avocaţi renumiţi. Arată apoi că, inexplicabil, în ciuda tuturor dovezilor furnizate de ea, constând în certificate medico-legale a fost permanent înfrântă în justiţie atunci când a cerut emiterea unor ordine de restricţie la adresa lui.  “Nici de data asta nu cred că voi rezolva ceva cu ordinul de restricţie, fiindcă m-a bătut mult mai modest decât în alte dăţi”, explică ea, resemnată, în timp ce – invitată de o rezidentă – se îndreaptă spre cabinetul de consultaţii. Apoi, la întoarcere îşi continuă cu aplomb relatarea, ţinând în mână un certificat în care i-au fost recomandate două zile de îngrijiri medicale.

 

“În locuinţa tatălui era alcool şi prezervative aruncate peste tot”

 

“Aşa că, după cum vă spuneam, m-am prezentat la casa mea, încărcată de jucării pentru băiat. Mi-a deschis amanta soţului, singură în apartament – fiindcă fiica ei de patru ani se juca afară cu fiul meu, unde se afla şi soţul, care-I supraveghea. I-am zis elegant femeii să nu mai intre în casa mea, la care el a venit din spate şi a început să-mi care la pumni şi picioare, în maniera lui obişnuită. Apucasem să văd, răspândite prin apartament prezervative consumate, iar în geam cum trona o butelcă uriaşă de vin roşu, băută pe jumătate, şi o sticlă de cola. Vă daţi seama în ce ambianţă a stat fiul meu cât l-am lăsat la tatăl lui, în casa –repet! – cumpărată de mine şi ce scene s-au putut derula acolo”, explică femeia, derutată. Apoi, cu un zâmbet larg, continuă: “Imediat după aceea s-a petrecut un eveniment care ar contrazice pe oricine din rândul celor care spun cu tărie că Dumnezeu nu există – şi nici pedeapsă divină… Ei, bine, aflaţi că există, şi acest lucru s-a dovedit valabil în cazul meu! Am părăsit, în grabă, locuinţa, ca să nu mai încasez şi alte lovituri, la care Călin – vrând să năvălească asupra mea, precum o tornadă şi să-i demonstreze ţiitoarei lui cât e de bărbat – a încălecat geamul şi a sărit afară, de la parter, arzând de nerăbdare să mai îmi dea o “bătută”. Însă, beat  fiind, a călcat geşit şi şi-a rupt, instantaneu, piciorul în două locuri. Aşa că, din victimă sigură am ajuns salvatorul lui. I-am chemat, rapid, un taxi,  ca să ajungă cât mai repede la Ortopedie, iar el m-a rugat totodată să preiau copilul pentru câteva zile, pe toată perioada cât el va fi internat în spital”. Se opreşte pentru câteva secunde ca să răspundă la un apel telefonic. Schimbă câteva cuvinte cu cel aflat la celalalt capăt al “firului”, după care mă lămureşte: “El a fost, mă roagă să-l vizitez împreună cu copilul la spital, asta fiindcă se simte foarte deprimat şi singur. Desigur, o să mergem până acolo, fiindcă nu intenţionez – aşa cum vă spuneam – să-l ţin pe copil departe de tatăl lui. Până atunci însă nu sunt hotărâtă dacă să mai fac plângere la Secţia de Poliţie din Gheorgheni, asta fiindcă n-am avut deloc spor până acum şi nu ştiu dacă se va produce cumva revirimentul după cel de-al şaselea certificat medico-legal scos de mine”! Şi, parcă împovărată de chinurile vieţii – dar zâmbindu-i plină de speranţă tânărului său iubit, care o urmează docil, ţinându-i copilul de mână – urcă scările, de la subsol, spre ieşirea din clădirea sobră şi vetustă a instituţiei medicale clujene…

 

Punctul de vedere al I.P.J.Cluj

 

“La nivelul Secţiei 3 Poliţie a fost depusă o plângere penală privind săvârşirea infracţiunii de violenţă în familie. Dosarul a fost înaintat unităţii de parchet cu propunerea de punere în mişcare a acţiunii penale. Referitor la ultimul incident, nu a fost depusă plângere penală de către persoana vătămată. Poliţiştii s-au sesizat din oficiu privind săvârşirea infracţiunii de lovire sau alte violenţe. În ceea ce priveşte cererea pentru emiterea ordinului de restricţie, acesta este de competenţa judecătoriei de pe raza teritorială în care îşi are domiciliul şi reşedinţa victima”, a declarat, pentru Gazeta de Cluj, Carmen Jucan, purtător de cuvânt al I.P.J.Cluj.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.