Surpriză de proporții în dosarul de la CSM al judecătorului Leon Rus EXCLUSIV

876

Surse din CSM ne-au confirmat că magistrații au decis să amâne pronunțare pe cele două dosare în care judecătorul de la Curtea de Apel Cluj, Leon Sergiu Rus este implicat. 

Însă surpriza a venit din partea celor de la Human Rights Romania care au cerut celor de la CSM să intervină în proces în favoarea judecătorului clujean. Cu toate că aceștia au formulat o solicitare detaliată prin care arătau că este necesar, înainte ca cineva să se pronunțe pe cele sesizate de Inspecția Judiciară, să fie prezentate faptele reale și nu  doar o încadrare legislativă ce i-ar putea afecta cariera judecătorului Leon Rus. 

Imagini pentru csm complet judecataÎnsă completul de judecători de la Curtea Superioară a Marigstraturii a respins cererea celor de la Human Rights România. Totodată, potrivit surselor, Leon și-a construit o apărare ce le-a dat de gândit celor de la CSM, motiv pentru care, în loc să se pronunțe acum, magistrații au decis să amâne cauza pentru luna septembrie în vederea analizării tuturor probelor și explicațiilor din perioada de judecată a celor două dosare. 

În altă ordine de idei, cei de la CSM au comasat dosarul din 2017 cu cel din 2016, astfel că pronunțarea va fi una singulară pentru fapte sesizate de Inspecția Judiciară timp de doi ani consecutiv. 

 


Potrivit ordinii de zi a CSM, Leon Rus este judecat pentru „Art. 99 lit.a) şi c) din Legea nr.303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, republicată, cu modificările şi completările ulterioare”


Până la ora publicării acestui material, judecătorul Leon Rus nu a fost găsit pentru a da o declarație cu privire la cele enumerate mai sus.

LĂSAȚI UN MESAJ