Tâlhărie în Mărăşti, pe Cojocnei! Bătută şi deposedată de poşetă chiar în faţa blocului în care locuieşte

516

Roja Şarolta, în vârstă de 49 de ani, munceşte ca femeie de serviciu la un bloc de birouri situat în Piaţa Mihai Viteazu din Cluj-Napoca. Luni noapte, în jurul orei 23:00,  aceasta se întorcea de la muncă şi tocmai ajunsese în proximitatea blocului său, de pe strada Cojocnei, situată în renumita „groapă” din Mărăşti. Brusc, Şarolta s-a trezit atacată din spate de un tânăr care a trântit-o la pământ, după care a deposedat-o de poşetă, acte, bani şi obiecte, toate în valoare de circa 1.500 de lei. Acum poliţia clujeană se dă de ceasul morţii ca să-l identifice şi reţină pe tâlhar.


Femeia mărturiseşte, marţi dimineaţă, pe coridoarele I.M.L. Cluj – având asupra sa şi o ordonanţă eliberată de către poliţie, pe lângă actele medicale – că jaful  din seara precedentă s-a petrecut exact în faţa blocului său de pe strada Cojocnei: „Individul a apărut chiar din spatele meu, agil şi fără să facă prea mult zgomot şi m-a tras de umăr ca să-mi fure poşeta, dar n-a reuşit în prima fază. Atunci, disperat, m-a trântit la pământ şi apoi s-a urcat cu genunchii peste mine. Abia după ce m-a imobilizat mi-a luat poşeta în care aveam acte, carduri, ochelarii de vedere – scumpi, telefonul mobil şi portofelul în care se afla suma de 100 de lei. În total, aş estima că mi-a făcut o pagubă de 1.500 de lei. Eram atât de şocată în acele momente încât un om aflat pe stradă, în apropiere, a chemat de urgenţă poliţia, iar aceasta a sosit rapid, împreună cu jandarmeria şi criminalistica. Au înconjurat locul, au făcut fotografii şi au cercetat minute în şir zona, dar n-au găsit poşeta, nici măcar golită şi aruncată”. Referitor la tâlhar Roja mărturiseşte că acesta a fost zărit de o proprietară de la parterul blocului vecin, în momentul fugii de la faţa locului, şi i s-a spus că ar avea maxim 25 de ani. „Cât despre sperietură, e cea mai cruntă pe care am îndurat-o vreodată şi nu-i doresc niciunei femei să i se întâmple ce mi s-a întâmplat mie astă noapte”. Este poftită apoi în cabinetul de consultaţii, dar „afluită” rapid, de către legişti, spre o clinică specializată din Cluj-Napoca, pentru investigaţii suplimentare, existând suspiciunea unor complicaţii în ceea ce priveşte sănătatea victimei.

„La data de 19 iunie a.c., Poliţia a fost sesizată de către o femeie, de 49 de ani, cu privire la faptul că a fost victima unei infracţiuni de tâlhărie. Aceasta a reclamat faptul că, în timp ce se deplasa pe strada Cojocnei din Cluj-Napoca, i-a fost sustrasă geanta şi telefonul mobil, prin violenţă, de către o persoană necunoscută. Poliţiştii desfăşoară activităţi în vederea identificării autorului şi tragerii acestuia la răspundere penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tâlhărie calificată”, a declarat, pentru Gazeta de Cluj, Carmen Jucan, purtător de cuvânt al I.P.J.Cluj.

LĂSAȚI UN MESAJ