Tânăr bătut într-un bar de păcănele pentru că n-a lăsat un localnic să fure banii chiar din aparatul la care juca!

943

Florin Raita este un tânăr de 23 din Apahida, familist şi tată a patru copii. În seara zilei de vineri, 24 februarie acesta a intrat, împreună cu fratele lui, în localul de păcănele din comună numit ”Barul lui Bondor”, deşi la această oră localul are un alt proprietar. Raita, în timp ce juca la aparat cu o bere lângă el s-a trezit cu un vechi duşman de-al său, înarmat cu un patent, gata-gata să fure banii chiar de la aparatul la care juca. Iar la refuzul jucătorului de a-l lăsa pe intrus să golească aparatul de bani – şi să fie băgat, astfel, în bucluc – intrusul a reacţionat aplicându-i câţiva pumni direct în figură.

 

Tânărul este un om harnic şi muncitor, orfan de tată de la vârsta de 18 ani – care-şi întreţine muncind aproape non-stop familia, ca vopsitor, sudor şi agricultor. Povesteşte acesta că vineri 24 februarie, seara, s-a dus împreună cu fratele său la un bar din sat ca să bea o bere şi să joace o partidă de păcănele. „Eram pe la ora închiderii şi doamna de la bar ne spusese să încheiem jocurile. După ce introdusesem douăzeci de lei în aparat, m-am trezit lângă mine cu unu`, însoţit de Vasile zis „Corău”, un ins periculos din sat, care m-a mai lovit şi-nalte dăţi. Acesta, s-a apucat să încerce să desfacă aparatul şi să scoată banii – nu înainte de a-l fi obligat pe fratele meu, sub ameninţarea bătăii, să mascheze camera de supraveghere. Dându-mi seama că eu aş fi fost cel intrat în cofă în cazul dispariţiei banilor, l-am rugat să meargă la alt aparat şi să nu-mi facă bucluc. Din fericire, fratele meu a filmat cu aparatul mobil toată scena şi putem să o prezentăm poliţiei, în care se confirmă tot ce v-am spus”. Supărat că prietenul său nu este lăsat să fure banii, „Corău” s-a răzbunat rapid pe Raita, aplicându-i o corecţie severă. „Chiar la aparatul meu au venit şi – deşi era lume în local – nimeni n-a făcut un gest ca să-l împiedice. Noi eram la etaj, iar fata de la bar se afla jos, la parter şi putea vedea de pe camera de supraveghere ce se întâmplă, dar n-a făcut nimic pentru a înlătura scandalul, de frică”, adaugă Raita. Relatează apoi că a anunţat poliţia din comună, însă oamenii legii l-au îndrumat spre I.M.L. Cluj, fără să mai vină la locul incidentului. Totul, deoarece pe raza comunei avusese loc un grav accident de circulaţie, iar ei au fost nevoiţi să se deplaseze acolo. Conchide tânărul, după ce iese din cabinetul de consultaţii al I.M.L. Cluj, cu un certificat în care legiştii i-au recomandat cinci zile de îngrijiri medicale: „De data asta a întrecut orice limită… Nu-l mai cruţ ca anul trecut, când m-a lovit din nou, absolut fără motiv şi am avut şi atunci cinci zile de îngrijiri medicale pe certificat. Acum m-a călcat şi în picioare, punându-mă în imposibilitate de muncă pentru o perioadă de timp. Aşa că –  spuneţi-mi şi dumneavoastră – dacă nu pot munci, cum să mai pun pâinea pe masă familiei mele”? Apoi îmi arată imaginile capturate de pe telefonul fratelui, în care se vede clar cum amicul lui “Corău” îl abordează şi încearcă să scoată banii din aparatul de păcănele.

“La data de 27 februarie a.c., la nivelul Postului de Poliţie Apahida a fost depusă o plângere sub aspectul săvârşirii infracţiunii de lovire sau alte violenţe, faptă prevăzută de Codul penal.

În fapt, un bărbat a reclamat faptul că, la data de 24 februarie a.c., în timp ce se afla într-un local public, din Apahida, a fost agresat în urma unor discuţii contradictorii avute cu o persoană.

Cercetările continuă pentru lămurirea aspectelor sesizate şi luarea măsurilor legale”, a declarat, pentru Gazeta, Carmen Jucan, purtător de cuvânt al I.P.J. Cluj.

LĂSAȚI UN MESAJ