Tânăr din Sic bătut în taximetru, de către nişte localnici, în momentul când părăsea o discotecă din Mintiu Gherlii!

336

Filep Lorand este un vajnic sican în vârstă de 23 de ani, truditor la gater şi „ţirculă” şi muncitor cu braţele – aşa cum mărturiseşte cu nedisimulată mândrie – încă de la 12 ani. Îmi arată – pe coridorul I.M.L. Cluj –  mânile uriaşe şi noduroase precum nişte lopeţi, negre de uleiuri şi răşini de brad, care n-au dispărut, în ciuda spălării. Este însoţit de fratele său şi, îngândurat, aşteaptă să fie poftit în cabinetul de consultaţii al instituţiei clujene. Are pomeţii tumefiaţi –declară el – după o bătaie încasată din partea unor localnici din Mintiu Gherlii, la finalul unei nopţi de distracţie la discoteca din comună…

 

Ins deschis, Lorand  pare un ins realizat, în ciuda vârstei fragede – cu slujbă stabilă, la un gater din zona comunei Sic – asta şi datorită experienţei sale în domeniu. Înainte de a-mi prezenta împrejurările în care a încasat o bătaie cruntă, în noaptea de sâmbătă sprte duminică, acesta mărturiseşte că, în afară de fratele său mijlociu – Gyorgyi, care-l însoţeşte – mai are un frate, astfel că toţi trei fac un trio redutabil şi o forţă de muncă dorită de mulţi patroni din zonă: „Suntem orfani – de mamă, din anul 2000 şi de tată, din 2014 – şi în ciuda greutăţilor pe care le-am avut în viaţă am reuşit, prin forţe proprii, să ne facem două case în satul nostru. Câştigăm, fiecare, suta de lei pe zi şi nu prea cheltuim şi ni-i punem deoparte aproape pe toţi, de aceea o ducem bine”. În virtutea acestui fapt, că după muncă e nevoie şi de un pic de distracţie,  declară că la sfârșitul săptămânii trecute s-a deplasat la o discotecă din comuna gherleană Mintiu Gherlii, ca să bea acolo o bere şi să asculte muzică până la ziuă. Însă – arată el – socoteala de acasă nu s-a potrivit cu cea de pe teren: „M-am distrat, singur, toată noaptea şi pe la 3.00 dimineaţa am chemat un taxi de la Gherla. Am urcat în taxi şi, când să pornim nişte băieţi au tras de uşă şi au început să mă lovească, în cap, cu pumnii. Eu am ţinut uşa bine de tot şi nu m-au putut scoate afară – dar totuşi încasam pumni. Aşa de bine am ţinut uşa că am rupt mânerul, dar tot n-am ieşit de acolo. Din păcate, în loc să pornească, taximetristul a fugit din maşină când a văzut ce se întâmplă. Până la urmă – după ce indivizii sa-u liniştit –  am ajuns acasă, la Sic, dus de acelaşi taximetrist şi m-am culcat. Abia pe la amiază m-am prezentat la spitalul Gherla unde am primit o injecţie şi tot acolo, am dat o declaraţie poliţistului care a venit la spital”. Tânărul mărturiseşte că n-are habar care o fi fost motivul pentru care a fost bătut, fiindcă nu-i cunoaşte pe agresori. Apoi, după ce este consultat- şi, după ce i s-a eliberat un certificat medical, în care i s-au recomandat şapte zile de îngrijiri, mărturiseşte: „Sunt camere de supraveghere în curte, acolo unde a venit şi taximetrul să mă ia, aşa că sper ca legea să-şi spună cuvântul”.


“La data de 12 noiembrie a.c., poliţiştii din cadrul Secţiei 7 Poliţie Rurală Gherla -Postul de Poliţie Mintiu Gherlii au fost sesizaţi de către un tânăr, de 23 de ani, din Sic, cu privire la faptul că, în noaptea de 11/12.11.2017, în jurul orei 03:00, în timp ce se afla în faţa unui local public din Mintiu Gherlii, a fost agresat de către persoane necunoscute, pe fondul unui conflict spontan. 


În cauză se efectuează verificări pentru identificarea persoanelor implicate, fiind iniţiate cercetări sub aspectul comiterii infracţiunii de lovire sau alte violenţe”, a declarat, pentru Gazeta de Cluj, Carmen Jucan, purtător de cuvânt al I.P.J. Cluj.

LĂSAȚI UN MESAJ