Tânăr distrus în bătaie de cel mai bun prieten, la un meci de fotbal sătesc, după ce marcase un gol!

660

Ambruș Gellerd este un tânăr în vârstă de 20 de ani, trăitor în comuna clujeană Dăbâca. Acesta, având urme consistente de lovituri în jurul ochilor, pășește în sala de așteptare a I.M.L.Cluj, unde îndeplinește apoi formalitățile necesare pentru a fi consultat de către medicii legiști. Mărturisește că a fost “marcat” în jurul ochilor, cu opt pumni, numărați,  de cel mai bun prieten al său, încă din copilărie, care n-a putut suporta faptul că a înscris un gol în poarta echipei sale. Acum tânărul este hotărât să-l dea pe mâna justiției pe cel care i-a fost ca un frate și să-și revizuiască și ideile despre acest sentiment, prietenia…

Gellerd este un tănăr bine făcut, care muncește la “topor și țapină” în zona comunei Dăbâca. E însoțit la I.M.L.Cluj de către mama lui, care-l petrece îngrijorată cu privirea. Tânărul, stăpân pe sine, povestește că sâmbătă 8 septembrie a fost victima lui Ștefan, un băiat din sat mai tânăr decât el cu un an – cel mai bun prieten al său de până atunci –   împreună cu care a crescut pe ulițele satului și a petrecut nenumărate zile frumoase de-a lungul anilor! Mărturisește acesta, zâmbind amar, ca și cum ar fi avut de-a face cu o situație absurdă și în același timp jenantă: “Sâmbăta trecută jucam fotbal, la o singură poartă, pe terenul de fotbal din comună și tocmai dădusem un gol. Ștefan, din motive pe care nu le pot înțelege în ruptul capului, m-a înjurat, iar eu i-am zis doar atât, în glumă: ”Și tu… Hai să continuăm”! El a zis ”Bine” –  și când m-am aplecat să dau mingea la portar m-am trezit atacat de acesta, pe la spate – și pocnit într-o serie de opt pumni, numărați de mine… N-am reacționat, ca nu cumva să mă pierd cu firea și să-l fac praf și să am apoi probleme cu legea. Imediat după ce s-a oprit din “acțiune” mi-a spus, imperturbabil, că pot să-l reclam la poliție, fiindcă va suporta fără probleme consecințele”… Între timp – mărturisește Gellerd – sângele îi curgea, din belșug, din nas, îmbibându-i bluza până la refuz. Apoi arată că s-a deplasat rapid până acasă, de unde a anunțat poliția și ambulanța. “A venit salvarea, m-a dus la Spitalul Municipal Gherla, însă de acolo medicii m-au transferat la Cluj, la O.R.L., unde mi s-a pus un tub în nas și în continuare m-au ținut două zile sub tratament – până luni, când mi-au dat drumul acasă”, explică în continuare tânărul. Este poftit curând în cabinetul de consultații al I.M.L., de unde se întoarce rapid cu un certificat în care i-au fost recomandate două săptămâni de îngrijiri medicale. Explică tânărul, înainte de a părăsi instituția medicală clujeană: “Imediat ce-mi mai revin puțin o să fac plângere penală împotriva fostului meu mare prieten, asta pentru că nu și-a cerut nici măcar scuze pentru fapta lui… Nu-mi trebuie nimic material de la el,  dar noi nu-l vom ierta fiindcă văd că e capabil, la nervi, să omoare pe oricine – și n-aș vrea ca să li se întâmple și altora ce mi s-a întâmplat mie sâmbăta trecută ”!

A fost un apel la numărul de urgență 112 și a intervenit un echipaj de la Secția de Poliție Rurală Gherla. Acesta a consemnat starea de fapt într-un dosar, sub aspectul comiterii infracțiunii de loviri sau alte violențe, însă la acel moment partea vătămată nu a dorit să depună plângere. Dacă se va prezenta la poliție în termen de 90 de zile și va face plângere se vor declanșa activități de cercetare penală față de autor”, a declarat, pentru Gazeta de Cluj, Traian Morar, purtător de cuvânt al I.P.J.Cluj.

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ