Tânără accidentată, pe trotuar, de o maşină fără şofer! Ce a urmat, o poveste despre făţărnicia umană…

1144

O incredibilă întâmplare a avut loc, miercuri dimineaţă, pe strada Victor Babeş din centrul municipiului Cluj-Napoca – căreia i-a căzut victimă o tânără de 31 de ani din Baia Mare. Aceasta îşi însoţea prietena, bolnavă de cancer şi se afla cu ea pe trotuar când a fost surprinsă de un autoturism fără şofer care a poposit taman în trupul ei, folosindu-i-l pe post de tampon cu gardul Clinicii de Nefrologie. Ca prin minune femeia a suferit doar răni interne, nu şi fracturi de membre, însă atitudinea şoferului care nu a să tras frâna automobilului parcat în pantă a indignat pe toată lumea care a asistat la scenă!

Şoferul: ”Cineva a urcat în maşină şi ea a luat-o la vale”!

Miercuri 31 ianuarie, ora 8.00, agitaţie teribilă pe strada Victor Babeş, în dreptul intrării la Clinicile Clujului. Un autoturism cu număr de Alba poposea pe trotuar, la câţiva centimetri de gardul pietruit al Clinicii de Nefrologie iar la faţa locului poliţie rutieră, criminalişti – dar şi doi dintre protagoniştii evenimentului: şoferul Bic Vasile, din Abrud, judeţul Alba şi însoţitoarea femeii care s-a interpus maşinii şi gardului clinicii, ea însăşi salvându-se in extremis când a observant maşina fără şofer coborând panta şi apropiindu-se periculos de ele. Aflu de la însoţitoare, Angela Bogdan, că de puţin timp victima, Zsezseran Eva, în vârstă de 31 de ani a fost transportată la U.P.U. şi medicii îi acordă primul ajutor. Şoferul se plimbă, nervos, de colo-colo, însoţindu-l pe unul dintre poliţiştii veniţi la constatare. La întrebarea mea ce s-a întâmplat  acesta, după ce mă “scanează” rapid, îmi răspunde luând o atitudine blândă şi umilă, spre deosebire de cea cu care a întâmpinat victima şi prietena ei, imediat după producerea accidentului – dar şi mai târziu: “Azi dimineaţă, în jurul orei 7.45 am venit cu soţia la Policlinică şi am oprit mai sus, în parcarea cantinei studenţeşti, înainte de blocul în care se află banca. Zece minute am părăsit maşina – doar cât am dus-o pe soţie la clinică, după care m-am întors la maşină şi am găsit-o aici, jos, la o sută de metri. Nu înţeleg în ruptul capului cum s-a putut întâmpla accidentul, fiindcă sunt şofer profesionist din 1980 şi n-am avut până acum niciun incident rutier, fie şi acela cât de neînsemnat! Eu cred şi susţin asta până-n pânzele albe că cineva a urcat în maşină – pe care, într-adevăr am lăsat-o deschisă – şi a vrut să fure ceva din ea, moment în care maşina a luat-o la vale. Sunt sigur că am tras frâna de mână, deci n-avea cum să pornească decât dacă cineva umbla la ea”!

Intervine în discuţie şi Angela Bogdan, însoţitoarea tinerei  ce-a ajuns “tampon” între autoturismul scăpat din hăţuri şi gardul clinicii: “Am venit împreună cu Eva, la Clinica de Oncologie, unde fac citostatice –  eu fiind suferindă de cancer – iar ea mi-a fost tot timpul  sprijin în aceste moment atât de dificile pentru mine. Tocmai ne-au trimis de la  la un xerox după ce-am fost supusă unui examen la computerul tomograf şi-am zis că nu trecem strada pe loc nemarcat, ci pe la semafor. Dar n-am apucat să ajungem. Eu am întors capul şi am văzut maşina înmatriculată în Alba cum venea, încet, în spatele nostru – şi-am crezut că omul vrea să parcheze pe trotuar. Abia în ultima clipă mi-am dat seama că maşina n-are şofer şi se apropie periculos, aşa că m-am oprit, nevând însă timp s-o atenţionez pe Eva, care se afla în faţa mea. Şi a prins-o maşina, în dreptul genunchilor şi şoldurilor, imobilizând-o la gard”. Femeia arată mai departe că la urletele de durere ale Evei, un tânăr a urcat rapid în maşina – rămasă deschisă – şi a tras frâna de mână, după care, împreună cu poliţiştii au deplasat puțin maşina şi au scos-o pe Eva din strânsoare. Între timp a apărut şi conducătorul autoturismul, care le tot întreba – arogant şi râzând cu poftă, ca de-un banc bun – cum a ajuns maşina acolo fiindcă el nu are niciun amestec în acest incident. Acelaşi lucru mi-l semnalează şi portarul Clinicilor care s-a arătat, la rândul său, uimit şi indignat de aroganţa arătată de Vasile Bic, care se purta ca şi cum el ar fi fost victima. Concluzionează d-na Angela: “M-a salvat bunul Dumnezeu fiindcă, în mod normal, trebuia să fiu şi eu prinsă de maşină, dar m-am oprit la timp! Un singur pas m-a despărţit de un accident care poate mi-ar fi pus “capac”, având în vedere starea în care mă aflu”. Îşi preia actele de la poliţişti şi pornim împreună spre U.P.U. – de unde trebuia scoasă Eva pentru a fi transportată la Clinica de Ortopedie. După circa o oră de aşteptare, apare şi Eva, pe o targă împinsă de brancardieri. Aceasta e urcată într-o ambulanţă, iar prietenei sale i se permite să urce alături de ea, nu înainte însă de a-mi mărturisi că se simte foarte rău şi bănuiește că e ruptă pe dinăuntru.

Maşina lui Bic...

 

“Şoferul a avut din nou o aroganţă  maximă faţă de victimă”

A doua zi, joi 1 februarie, vorbesc la telefon cu Angela Bogdan, care-mi declară următoarele: “Acum suntem acasă, la Baia Mare. Am stat la Ortopedie, la Cluj, ceva vreme şi din fericire am aflat că Eva n-are membre fracturate, doar ceva rupturi interne de ţesuturi, care se pot trata şi la noi în oraş. De aceea am părăsit Clujul în aceeaşi zi, cu o maşină, dar nu înainte de a ne prezenta la Poliţia Rutieră. Acolo, el ne-a întâmpinat cu aceeaşi aroganţă. Ne-a arătat o hârtire cum că maşina îi e verificată şi apoi văzându-i fetei pantalonii decupaţi de către medici, ca să poată interveni, i-a spus Evei : “Vrei să spui că şi pantalonii tot eu ţi i-am rupt”?  Acolo am aflat ce se întâmplase de fapt: omul parcase sprijinit de spatele unui jeep, cu frâna de mână lăsată. Iar când jeepul a pornit a luat-o la vale şi maşina lui.  Având roţile îndreptate spre stânga, şi maşina a luat-o spre stânga şi a „parcat” pe trotuar, direct în picioarele Evei”. La închiderea ediției, Angela m-a sunat și mi-a spus că situația Evei s-a înrăutățit și au apărut complicații, nu își mai poate mișca piciorul. ”Am scos certificate pentru 15 zile de la IML Baia Mare, urmează să mergem la RMN ca să vedem exact ce are, apoi îi facem plângere penală șoferului arogant și nepăsător”, a declarat ea.

 

Punctul de vedere al I.P.J.Cluj referitor la eveniment

 

“ În jurul orei 8.00, pe strada V. Babeş din municipiul Cluj-Napoca, un conducător auto de 55 ani din judeţul Alba, nu şi-a asigurat autoturismul care staţiona, fapt care a condus la punerea acestuia în mişcare. Autoturismul a pătruns pe trotuar unde a accidentat uşor o femeie de 31 ani. Victima a fost transportată la UPU 1 pentru acordarea îngrijirilor medicale. În cauză politiştii efectuează cercetări pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care s-a produs accidentul”, a declarat pentru Gazeta de Cluj, comisar Gina Pop, purtător de cuvânt al I.P.J.Cluj.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ