Teoria conspiraţiei: „Au adus dosare plic în care se afla câte o hărtie cu numele viitorilor inculpaţi”

814

Pe holurile instanţelor toată lumea e cuminte…Bârfele se află la colţuri. Acesta este şi cazul în care vrăbiuţele l-au auzit pe un avocat sudist ce a fost recent citat ca martor într-un dosar de corupţie unde inculpaţii erau nişte poliţişti tineri.

Potrivit acestuia, acel dosar era o făcătură, fiind acuzaţii demontate de ”favorizarea infractorului”. Cert este că acel dosar este început în urmă cu aproximativ 10 ani, iar teoria conspiraţionistă din spatele anchetei de atunci, ne dă de gândit tuturor.

„Treaba stă în felul următor: prin 2006-2007 de la Bucureşti s-au trimis în toată zona dosare de carton goale. Adică veneau la Parchetele din Cluj, Maramureş în special, şi mi se pare că şi la Bistriţa-Năsăud. De Alba Iulia, nu mai zic. Veneau dosare de carton goale, ca şi cum ai comanda papetărie. Înăuntrul lor era o foaie albă A4 pe care scria cu pixul numele câte unui individ ce urma să se aleagă cu un rechizitoriu făcut pe genunchi. Aşa au fost trimişi tineri poliţişti în judecată, arestaţi preventiv pentru câteva luni, ulterior scoşi din funcţie. Erau atât de tineri unii inculpaţi, încât nici nu ştiau ce i-a lovit” mărturiseşte o sursă.

Criteriul principal consta în faptul că acele persoane ale căror nume figura pe foi erau funcţionari publici în diferite instituţii, de la Consilii Judeţene, la Poliţie, Direcţii sau Regii subordonate administraţiei locale, etc. Una dintre dovezile celor menţionate mai sus constă în achitarea sau prescrierea faptelor ce erau prezentate în acele rechizitorii, doar că acest lucru se petrece în zilele noastre, după ce acei aşa-zişi inculpaţi s-au luptat ani de zile în instanţă pentru a-şi dovedi nevinovăţia.


Materialul din aceasta pagina a fost un pamflet. Trebuie, asadar, tratat ca atare.

LĂSAȚI UN MESAJ