Moda Aparthotelului a ajuns să fie tot mai des întâlnită în Cluj-Napoca. O astfel de investiţie îşi doreşte şi afaceristul Beniamin Timari, asta după ce s-a bucurat de un alt proiect într-o zonă privilegiată a Clujului. Probabil că şi legăturile acestuia cu diverşi politicieni şi oameni de afaceri influenţi ai ţării au contribuit la calea succesului.

Pe una dintre cele mai tinere zone ale Clujului, Beniamin Timari vrea să construiască două imobile destinate cazării turiştilor – un aparthotel de şase etaje (subsol+parter+5 etaje+ etaj retras) şi un imobil cu un singur etaj (două subsoluri + parter + etaj). Cele două imobile cu funcţiuni de turism se vor ridica pe strada Edgard Quinet nr. 5, respectiv nr. 1-3 de către două firme diferite, însă ambele conduse de Timari Beniamin: SC Bentiana SRL şi SC Doralex Com SA, în cea din urmă fiind asociat şi Ion Timari.

Doralex Com SRL este o societate înfiinţată în 1997 care se mândreşte că a ridicat hotelul de patru stele Sunny Hill din Baciu, respectiv că a executat lucrări de terasamente, lucrări hidrotehnice şi drumuri adiacente la Autostrada Transilvania, în 2009, în colaborare cu Bechtel. Firma clujeană are proiecte imobiliare realizate în Cluj-Napoca, Floreşti, în Mănăştur Sud şi zona Colina. De asemenea, a implementat sistemul de iluminare cu sistem LED de la Mociu şi a avut contracte cu mai multe primării din Transilvania.

 

Proiect într-o zonă privilegiată

Firma familiei Timari s-a bucurat şi de un proiect realizat într-o zonă privilegiată. Este vorba despre blocul de şapte niveluri deasupra parterului de pe strada Constanţa nr. 10. Este cunoscut faptul că străzile Ploieşti şi Constanţa sunt privilegiate, în ultimii ani ridicându-se în zonă mai multe clădiri înalte care aparţin unor persoane „cu greutate”.

Bancherul Iosif Pop, preşedintele Consiliului Civic Local, a ridicat împreună cu partenerii săi de afaceri blocul cu 12 etaje în care funcţionează NTT Data, iar alături este blocul familiei Tişe, tot un imobil de 12 etaje. Peste drum, Vasile Puşcaş, fostul ginere al fostului ministru Ioan Rus are o altă clădire de birouri, de şapte etaje, iar chiar lângă Puşcaş se află şi blocul ce aparţine familiei Timari.

Zona s-a dorit a fi un centru financiar-bancar, de care specialiştii spun că era nevoie la Cluj. Însă, odată cu intrarea în vigoare a noului s-a renunţat la centrul respectiv.

 

 

Timari, în afaceri cu asociatul lui Sorin Grindeanu

Pe lângă cele două firme menţionate mai sus, Beniamin Timari mai administrează câteva societăţi cum ar fi: Doralex Construct SRL (având-o ca şi asociat pe Saveta Timari), DLX Developmment SRL (firmă în care Doralex Construct este asociat juridic), Concrete DLX SRL şi DLX Ferotim SRL. În cele două firme din urmă, asociatul lui Timari este o anume Marina Asineta Cenan. Toate aceste societăţi au sediul în Cluj-Napoca.

Partea mai interesantă este asocierea lui Timari cu societatea Ipsum Group SRL, o firmă din Capitală ce se ocupă de ”extracţia altor minereuri metalifere neferoase” şi care nu pare prea productivă, în ultimii doi ani societatea a înregistrat o cifră de afaceri de zero lei, profitul fiind pe minus. Firma este administrată de Aurelian Tiberiu Duma, iar ca şi asociaţi îi are pe Beniamin Timari şi pe Sebastian Vasile Albulescu, fostul partener de afaceri al lui Sorin Grindeanu. Fostul premier PSD, împreună cu colegul său de clasă Sebastian Vasile Albulescu au cumpărat societatea SmartNet din Caransebeş, unde cei doi şi-au făcut studiile generale şi liceale. Firma nu a avut mare succes, în prezent fiind radiată.

De menţionat este şi faptul că asociatul juridic al Ipsum Group SRL este societatea lui Timari – DLX Ferotim.

 

 

De la Hrebenciuc până la Toma Rus

Una dintre firmele lui Timari – Concrete DLX este împreună cu DKM Development SRL asociat juridic al unei firme ce se ocupă de extracţia minereurilor neferoase, firmă ce s-a ocupat şi de lucrările minei de sare din localitatea clujeană Nireş. Societatea Salzbergwerk Ressourcen und Investitionen SRL cu sediul în Bucureşti este condusă de Bogdan Ionuţ Niţă, un partener de afaceri de-al lui Andrei Hrebenciuc, fiul politicianului PSD Victor Hrebenciuc.

Societatea DKM Development SRL (partenerul juridic al firmei lui Timari) este condusă de o anume Alina Elena Ştefănescu Buf despre care nu ştim mare lucru, doar că locuieşte în Bucureşti are 39 de ani şi figurează ca şi administrator în câteva firme alături de nume cunoscute. Spre exemplu, unul dintre asociaţii lui Buf Ştefănescu este Mihai Rotaru, patronul CS U Craiova şi soţia acestuia – Irina Alexandrina Rotaru. Este vorba despre firmele Xalandine Energy SRL (producţie de energie electrică), Xanalndine Furnizare SRL (comercializare energie electrică) şi Delta Berceni Invest SRL (cultivare cereale).

La poalele Feleacului, Alina Elena Buf Ştefănescu l-a luat de braţ pe Andras Csaba Kinal şi împreună au încercat să pună pe roate firma CSC Invest SRL, însă fără succes, societatea fiind în prezent radiată. Andras Csaba Kinal este un samsar de maşini de lux din Cluj-Napoca, prieten cu fostul secretar de stat din Ministerul de Interne, Toma Rus şi cu Nelu Pop, conferenţiarul UBB care l-a împrumutat pe Kinal cu aproape 100.000 de euro. Amănunte despre cum Kinal este protejat de crema Clujului, Gazeta de Cluj a scris în ediţia trecută.

 

 

Alianţa cu SIFI CJ Office

Compania SIFI CJ Office, parte din grupul SIFI CJ Storage, fosta companie Napotex din Cluj-Napoca, s-a aliat cu dezvoltatorul imobiliar Doralex pentru a construi pe strada Traian nr. 44-46 un complex rezidenţial şi comercial, care să includă blocuri cu apartamente şi magazine, urmând să lanseze procedura de obţinere a autorizaţiei de construcţie.

Planul este ca SIFI CJ Office să pună la dispoziţie terenul, iar Doralex să asigure finanţarea. SIFI CJ Storage a fost fondată în 1949 sub numele de I.C.R.T.I. Cluj-Napoca, iar din 1990 a devenit societate pe acţiuni, funcţionand sub numele Napotex. Activitatea de bază a fost comerţul cu textile – încălţăminte şi, pe măsura restrângerii activităţii comerciale proprii, suprafeţele de depozitare excedentare au fost închiriate altor agenţi economici. În prezent, SIFI CJ Office este condusă de Simona Delia Pop şi de administratorul juridic Administrare Imobiliare SA.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.