Cionca pune mâna pe CEMACON:Toții membrii Consiliului de Administrație vor fi revocați din funcție /EXCLUSIV

823

Producătorul de cărămizi ceramice Cemacon a pierdut procesul cu SC VIZENTAL MONEY MANAGEMENT SRL, firmă patronată de Eric și Raoul Vizental, iar instanța i-a obligat pe cei de la Cemacon să plătească firmei un onorariu de succes în valoare de 300.000 de euro și cheltuieli de judecată. Onorariul de succes survine ca urmare a reeșalonării datoriei pe care Cemacon o acumulase la BCR. Patronii firmei Vizental fac parte din cadrul Casei de Insolvență Transilvania (CITR), firma fiind deținută până în 2012 de Rudolf Vizental, asociat în cadrul CITR. La începutul lunii decembrie, membrii Consiliului de Administrație care au decis să nu plătească cei 300.000 de euro vor fi schimbați din funcție.

cionca

Joi, 22 decembrie s-a publicat raportul oficial de convocare pentru revocarea tuturo membrilor din Consiliul de Administrație al CEMACON. Pe ordinea de zi se află și alegerea noului colegiu CA al firmei.

Structura acționariatului Cemacon este formată acum din BUSINESS CAPITAL FOR ROMANIA-OPPORTUNITY FUND COOPERATIEF (BoF, un instrument al BCR) – 27,8%, fondul KJK Cărămidă – 27,8 %, SC Consultanță Andrei&Andrei – 15,4%, SSIF BRK (Broker Cluj) – 14,6%, alți acționari 14,1%.

La alegerile din decembrie lupta se va da între fondul KJK Cărămidă și SC Andrei&Andrei care acționează concertat cu SSIF BRK. Dintre acționarii minoritari face parte și o firmă de apartament din Cluj Napoca, SC Kanata, care deține aproximativ 6-7% din acțiunile Cemacon, și care în septembrie a cerut schimbarea consiliului de Administrație, însă solicitarea nu a fost luată în calcul atunci. Potrivit unor informații, firma Kanata, reprezentată de Daniel Almășan, o persoană stabilită în Canada, va vota noii membri de partea celor doi acționari care acționează împreună. În același timp, instrumentul BCR, BUSINESS CAPITAL FOR ROMANIA-OPPORTUNITY FUND COOPERATIEF, nu se va implica în impunerea anumitor persoane în cadrul consiliului de administrație pentru că este interzis prin lege ca băncile să intervină în luarea deciziilor din cadrul unei firme datornice. Practic, Andrei Cionca, reprezentantul Casei de Insolvență Transilvania, firmă care are acționari atât în SC Andrei&Andrei, cât și în SSIF BRK va putea impune în consiliul de administrație al Cemacon pe cine dorește.

KJK Cărămidă este deținută de offshore din Luxembrug, KJK FUND II. compania aceasta, înființată în primăvara anului trecut are zero cifră de afaceri, pierderi de peste 300.000 de lei și datorii însumate la peste 8,8 milioane de lei. SC CONSULTANTA ANDREI&ANDREI este deținută de Casa de Insolvență Transilvania este controlată de  CIONCA ANDREI VALENTIN, LOTREAN RADU LUCIAN, GODINCA HERLEA VASILE, CIONCA ANGHELOF LACRAMIOARA ANDREEA, VIZENTAL RUDOLF PAUL și DITA RAMONA VALERICA, persoanele care controlează Casa de Insolvență Transilvania și, potrivit declarației din structura acționariatului Cemacon, firma acționează concertat împreună cu Broker Cluj.

 

Loading...