TRAGEDIE în „Bună Ziua”! Constructor în vârstă de 22 de ani, omorât de surparea unui mal de pământ! EXCLUSIV

8297

Tragedie joi, 9 februarie, în jurul amiezii, în cartierul clujean Bună Ziua: un mal de pământ  s-a surpat prinzând şi omorând pe loc un angajat în vârstă de 22 de ani care muncea la fundaţia blocului în construcţie. Victima se numeşte Alexandru Eftime şi este de loc din Constanţa. După cercetările făcute la faţa locului, trupul neînsufleţit al tânărului a fost dus şi apoi autopsiat la I.M.L. Cluj, iar în cursul zilei de vineri reprezentanţii firmei la care Eftime lucra l-au ridicat şi îmbarcat într-o maşină pentru a fi  transportat în localitatea Cogealac, judeţul Constanţa, de unde muncitorul provenea.

Conform declaraţiilor unor martori oculari tânărul se afla la fundaţia blocului în construcţie din cartierul Bună Ziua când, brusc, un val de pământ – înmuiat din belşug şi de precipitaţiile din zilele trecute – a năvălit peste el, de la 5-6 metri înălţime, ucigându-l pe loc. La faţa locului şi-au făcut apariţia poliţia şi reprezentanţii I.T.M. Cluj, anunţaţi de  reprezentanţii firmei constructoare S.C. Lucaprest S.R.L.

Vineri dimineaţă, la I.M.L. Cluj s-au prezentat şi doi inşi din partea firmei: un coleg de muncă şi un şef al tânărului – despre care acesta a mărturisit că nici măcar nu l-a cunoscut – în vederea ridicării trupului neînsuflețit şi transportului acestuia în localitatea de baştină a lui Eftime din judeţul Constanţa.

„E mai simplu pentru toată lumea, nu dorim să facem tam-tam pe tema morţii angajatului nostru şi cred că e mai bine şi pentru el. În orice caz, cercetările vor scoate adevărul la iveală”  – a declarat, reporterului GAZETA de CLUJ,  reprezentantul firmei, care a refuzat să-şi dezvăluie identitatea. De asemenea cei doi au solicitat angajaţilor I.M.L. să le ofere datele referitoare la măsurile decedatului, pentru a-i cumpăra hainele cu care Eftime urmează să fie îngropat, vorbind încontinuu la telefon cu cei care erau mandataţi să-l transporte în judeţul Constanţa.

De-a lungul ultimilor ani, presa clujeană a atras atenţia în nenumărate rânduri asupra faptului că în cartierul Bună Ziua se lucrează haotic, existând suspiciunea că nu s-ar respecta în totalitate multe din normele de construcţie, iar viteza cu care se desfăşoară aceste lucrări nu dau răgazul inspectorilor I.T.M. să verifice modul în care se derulează lucrările.

 Şantierul unde a avut loc tragedia (2)

Șantierul unde a avut loc tragedia

 

Punctul de vedere al I.T.M. Cluj

Referitor la acest caz, d-na Corina Gavriluţ, purtătorul de cuvânt al I.T.M. Cluj ne-a declarat următoarele: „Imediat după producerea accidentului de muncă firma a anunţat I.T.M. Cluj. Cât despre condiţiile în care acesta a avut loc, muncitorul a fost surprins de un mal de pământ în timp ce se deplasa spre ieşirea din zona de lucru. I.T.M. Cluj a demarat procedurile de investigare şi cercetare a cauzelor care au dus la decesul lucrătorului”.

Punctul de vedere al I.P.J. Cluj

“La data de 9 februarie a.c., Politia a fost sesizată cu privire la producerea unui accident de muncă soldat cu decesul unei persoane.

Conform primelor verificări, un tânăr, de 22 de ani, din judeţul Constanţa, care lucra pe un  şantier de construcţii de pe strada Bună Ziua, a fost prins sub un mal de pământ care s-a surpat, incident soldat cu decesul acestuia. 

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ucidere din culpă şi neluarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă”, a declarat,pentru Gazeta de Cluj,Carmen Jucan, purtător de cuvânt al I.P.J. Cluj.

Loading...

3 COMENTARII

  1. Acest baiat ALEXANDRU EFTIMIE ne a fost si ne va ramane pe viata prieten.De ce s a spus sa nu se faca tam tam???Durerea parintilor cine o alina??Durerea noastra cine o alina???Vrem adevarul despre cum s a intamplat tot!!!!Nu se poate sa ramana totul musamalizat!!!A murit un copil,un tanar in floarea vietii!!!VREM ADEVARUL!!!!Cineva este responsabil pentru decesul lui!!!Vrem vinovatul sa plateasca!!!Vrem sa se faca SREPTATE!SAU IN ROMANIA DREPTATEA INSEAMNA MUSAMALIZARE??????? Nu ne vom oprii aici!Vrem adevarul!

LĂSAȚI UN MESAJ