Tragedie într-o familie. Trei frați s-au sinucis

261

 

Tragedie într-o familie din Iași. Trei fraţi şi-au pus capăt zilelor, iar printre aceștia se numără un adolescent de numai 17 ani, care a mai avut tentative de suicid și în trecut.

Tânărul de 17 ani fusese dat, în 2015, într-un centru de plasament şi la o şcoală pentru copii cu nevoi speciale, însă, de câteva luni, tatăl îl luase acasă să îl îngrijească. Acesta era mezinul unei familii cu 13 copii.

Tânărul de 17 ani că a mai încercat să-și pună capăt zilelor în trecut, însă a fost salvat la timp. Trei dintre fraţii lui au murit la câteva luni după naştere. Iar după moartea mamei, acum 10 ani, tragediile s-au ţinut lanţ.

La doi ani distanţă, unul dintre fraţi, în vârstă de 20 de ani, şi-a luat zilele. Anul trecut în primăvară, un alt frate, de 30 de ani, şi-a curmat viaţa. Şi el s-a gândit la asta, dar de fiecare dată a fost oprit,

„A mai avut unele tulburări de comportament, dar a fost consiliat de către psihologi şi şi-a îmbunătăţit comportamentul. Reintegrarea se face la cererea părinţilor şi asistenţii sociali verifică condiţiile de trai de la domiciliu şi, în măsura în care se îndeplinesc aceste condiţii, copilul este reintegrat”, a declarat Tiberiu Bantaş, purtătorul de cuvânt al DGASPC Iaşi, potrivit evz.ro.

„Era, în aparenţă un copil excepţional, din punctul meu de vedere, ca om. Era un copil absolut capabil să se integreze social şi să profeseseze, să facă o meserie, fără nici un fel de probleme”, a spus Violeta Râmbu, asistent social, potrivit sursei citate.

Câţiva tineri care se plimbau în zonă au auzit un zgomot în pădure. Când s-au dus să vadă ce se întâmplă au avut parte de un şoc. Au cerut ajutor imediat.

„Pacientul era într-un loc greu accesibil, peste zece metri. Și a fost dificil de dat jos de acolo. A intervenit echipajul cu medic de terapie intensivă. Din păcate însă nu a răspuns la manevrele de resuscitare”, a declarat dr. Diana Cimpoeşu, purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean „Sf. Spiridon”.

Poliția a deschis o anchetă în acest caz pentru a afla ce anume l-a împins pe tânărul de 17 ani să-și pună capăt zilelor.

LĂSAȚI UN MESAJ