Lucian Cramba, Alex Coman şi Bogdan Herea, din Cluj Napoca, au lansat o aplicație menită să reducă timpul petrecut de clienţi în restaurante, până li se ia comanda sau plătesc, şi în acelaşi timp ajută localurile să îşi eficientizeze activitatea şi gestiunea stocurilor.
Fast Order a fost lansată în luna martie şi are 15.000 de utilizatori şi circa 100 de localuri înregistrate. Pentru a fi inclus în reţea, restaurantul sau barul plăteşte o taxă lunară de 50-100 de euro, cei trei tineri mizând pe încasări de 100.000 euro în acest an.
Targetul lor este să fie prezenţi în 3.000 de restaurante în 2-3 ani, planurile pe termen lung fiind ca 10.000 de restaurante să folosească aplicaţia lor.
„E greu să satisfaci nevoile clienţilor când e aglomerat, să serveşti pe toată lumea eficient. E greu să găseşti personal calificat pentru a aduce valoare restaurantului tău“, a spus la ZF Live Lucian Cramba.
Aplicaţia permite să comanzi băutură şi mâncare la restaurant direct de pe telefon, fără să aştepţi chelnerul, să faci review-uri, să comunici cu alţi utilizatori. Potrivit estimărilor lui, un restaurant cu 100 de mese ar economisi 1 minut pe zi per masă, adică 100 de minute pe zi, prin utilizarea aplicaţiei.