Trei directori de la Romgaz urmăriți penal pentru o afacere care a avut loc la Cojocna

476

Procurorii DNA au dispus începerea urmăririi penale față de trei directori de la Romgaz și alte persoane mplicate într-un dosar de mită. Întreaga afacere gravitează în jurul unei licitații pentru instalarea unor utilaje în localitatea clujeană Cojocna. În ediția tipărită a Gazetei de Cluj vom oferi mai multe detalii despre acest subiect. Prejudiciul din acest dosar este de aproximativ 2,6 milioane de lei.

Potrivit unui comunicat al DNA transmis joi AGERPRES, Pantelimon Avram, la data faptelor director al sucursalei din Târgu Mureș a SNGN Romgaz, este cercetat pentru luare de mită și instigare la abuz în serviciu, în timp ce Sergiu Victor Banu și Gheorghe Matei, la data faptelor director tehnic, respectiv director adjunct-producție, sunt cercetați pentru abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut un folos necuvenit pentru sine sau pentru altul.

„În cursul anului 2011, SNGN Romgaz SA — Sucursala Tîrgu Mureș a organizat o licitație publică ce avea ca obiect implementarea proiectului ‘Echipamente pentru producerea de energie electrică cu motoare termice pe gaz în locația Cojocna, jud. Cluj’, fiind declarată câștigătoare o asociere formată din trei societăți comerciale. În acest context, suspectul Avram Pantelimon (…) a primit de la reprezentantul uneia dintre firmele câștigătoare a licitației suma de 60.000 de euro pentru a accepta recepția unui echipament (motogenerator), cu toate că acesta nu corespundea cerințelor stabilite în documentația de atribuire și în oferta tehnică anexă la contract”, se precizează în comunicat.

Conform aceleiași surse, Pantelimon Avram și ceilalți doi suspecți, în calitate și de membri ai comisiei de recepție a lucrărilor, au semnat un document privind modalitățile de primire a echipamentelor de producere energie electrică.

Potrivit procurorilor, suspecții au creat în acest mod SNGN Romgaz un prejudiciu de 2.620.250 de lei, echivalent cu contravaloarea achitată pentru echipamentul respectiv.

DNA mai precizează că în dosar se desfășoară acte de urmărire penală și față de alte persoane.

Pantelimon Avram a fost deja trimis în judecată de procurorii anticorupție în anul 2016, într-un dosar în care este acuzat de săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ