Trei scandalagii i-au rupt clavicula unui blajin fierar-betonist din Mociu, în timp ce bărbatul savura o bere

2256

Bărbatul – un ins cu o alură herculeană, ochi albaştri şi suflet curat, ca al unui copil – păşeşte cu dificultate în sala de aşteptare a Institutului de Medicină Legală din Cluj-Napoca, sprijinit de soţia lui, Eleonora, o femeie micuţă la stat dar aprigă. Se numeşte Aurel Lungeanu şi după accent îl dibuim imediat că s-ar trage din Moldova. Mărturiseşte, cu simplitate, că provine din Botoşani dar s-a stabilit la Mociu, prin căsătorie, în urmă cu 15 ani. Arată că bătaia pe care a încasat-o weekend-ul trecut ar fi trecut-o poate cu vederea, fiind iertător din fire – dar de atunci ameţeşte încontinuu, s-a ales cu clavicula ruptă şi nu poate munci  – aşa că s-a hotărât să acţioneze.

 

Aurel Lungeanu, asemeni tuturor celor dăruiţi de la natură cu o forţă fizică ieşită din comun, este un om extrem de blajin care surâde permanent, în ciuda suferinţei care i se citeşte pe figură.  Bărbatul, în vârstă de 41 de ani lucrează de când se ştie într-o muncă grea, cea de fierar betonist şi spune că meseria aceasta e singura de pe acest pământ care i se potriveşte. A lucrat timp de aproape şase ani construcţia unor tuneluri şi clădiri prin Grecia şi Spania, unde a strâns, împreună cu Eleonora, bani pentru casa pe care şi-o construiesc împreună în comuna Mociu. Mărturiseşte, cu un zâmbet trist, că de-acum va fi nevoit să se oprească, pentru o perioadă din munca de la firma din Cluj, unde face naveta, precum şi din cea de acasă – fiind complet distrus din punct de vedere fizic: „Sâmbăta trecută, seara, soţia lucrând în tura de noapte, am mers la barul din sat unde am băut şi eu câteva beri. Eu şi un nepot de-al soţiei ne aflam la parter, dar la etaj se organiza discotecă şi multă lume se afla acolo. La un moment dat nepotul meu a jenat, pe coridor, fără să vrea pe unul din familia Vermeşan, din Cămăraşu, tată şi fiu, ambii aflaţi la discotecă împreună cu un anume Răzvan. Cei doi, Vermeşanii, sunt renumiţi pentru violenţa lor şi au mai bătut adeseori oameni de prin zonă,doar pentru că li s-a căşunat pe mine. Ei, şi tocmai pe mine au hotărât să mă bată, după incidentul  în care nepotul l-a jenat pe unul dintre ei”. Ca urmare, cei trei, fără să-l avertizeze în vreun, fel l-au atacat pe Lungeanu cu furie, doborându-l din pumni şi lăsându-l în stare de lipsă de conştienţă. Intervine în discuţie şi soţia lui, Eleonora: ”Am auzit că a scăpat cu viaţă doar după ce un cetăţean le-a strigat ălora să-l lase, că-l omoară. Din cauza loviturilor soţul meu nici nu mai ştie cum a ajuns acasă, cine l-a adus – iar când am venit de la muncă, a doua zi, dimineaţa şi l-am văzut, leşinând mereu, m-am îngrozit. L-am dus repede la Urgenţă, la Cluj, cu maşina – şi de acolo la Ortopedie, unde medicii i-au instalat un ham, având şi clavicula ruptă”. Bărbatul este poftit între timp în cabinetul de consultaţii al I.M.L. Cluj, de unde se întoarce cu un certificat medico-legal în care legiştii i-au recomandat între 40 şi 45 de zile de îngrijiri. La un moment dat, bărbatul – în ciuda gravităţii loviturilor contactate – cu o naivitate incredibilă, frizând inconştienţa, mărturiseşte – din adâncul sufletului său: „Parcă mi-ar fi milă să fac plângere penală împotriva lor, în ciuda faptului că voi fi inapt de muncă destul de mult timp de-acum încolo şi de asemenea voi pierde mulţi bani. Cred că dacă nu mi se făcea rău după aceea şi nu mă aflam în imposibilitate de muncă poate că eu i-aş fi iertat pe demult”.

“Poliţiştii s-au sesizat din oficiu cu privire la săvârşirea infracţiunii de tulburare a ordinii şi liniştii publice, în urma unei altercaţii din noaptea de sâmbătă spre duminică, produsă în zona unui local public de pe raza comunei Mociu. Se fac cercetări pentru stabilirea persoanelor implicate şi luarea măsurilor legale”, a declarat pentru Gazeta de Cluj, Carmen Jucan, purtător de cuvânt al I.P.J. Cluj.

LĂSAȚI UN MESAJ