Conform ultimelor informații, pe lângă secția de Psihiatrie din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență, alte două unități medicale au fost percheziționate de anchetatori.

Medici din 31 de unităţi sanitare din 16 judeţe sunt acuzaţi de luare de mită şi de falsificarea întregii documentaţii de evaluare a pacienţilor în cadrul unor studii clinice pentru autorizarea intrării pe piaţă a unor medicamente care afectează negativ starea de sănătate a populaţiei. Poliţia a descins marţi la cele 31 de unităţi sanitare şi fac percheziţii la cabinetele unor medici cercetaţi pentru fapte de corupţie şi ridică înscrisuri şi probe, arată Citynews.ro.

Este vorba și de Spitalul Municipal Turda și Institutul Oncologic ”Ion Chiricuță”.

UPDATE:Potrivit surselor apropiate anchetei, la Cluj-Napoca s-au efectuat percheziții la Spitalul de Psihiatrie. Există suspiciunea ca anumiți medici ar fi folosit pancienți pentru a testa anumite medicamente nescoase pe piață, de la companii ce îi remunerau pentru asta.

Percheziţii se efectuează şi la Clinica de Psihiatrie a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă în Cluj. Purtătorul de cuvânt al spitalului, directorul medical Monica Costin confirmă informaţia. „Ordonanţa venită e din partea Ministerului Public, Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, secţia de Urmărire penală, Criminalistică, în care se solicită şi s-au verificat documentele întocmite cu ocazia debutului, desfăşurării, derulării următoarelor studii clinice şi … sunt la număr patru studii clinice care au o vechime de 4-5 ani. S-au solicitat contractele de studii clinice, dosarele pacienţilor din studiile clinice, documente ce ţin de aceste studii“, declară, pentru „Adevărul“, Monica Costin.

Acesta precizează că studiile clinice au o legislaţie specifică şi că investigatorul principal al studiului clinic (n. r. aşa se numeşte medicul care coordonează studiul în termenii de specialitate) este obligat să facă contract cu spitalul după care responsabilitatea derulării acestui studiu clinic îi aparţine. „Fiecare studiu clinic are propriul contract cu propriile obligaţii şi clauzele unul dintre cele patru studii – e o doamnă profesor de la noi, la celelalte nu ştiu cine e investigatorul. (…) Nu am nicio cunoştinţă să fi fost dus cineva la audieri“, adaugă directorul medical de la Spitalul Judeţean din Cluj.

Unul dintre spitalele din ţară unde se fac percheziţii este Spitalul Municipal din Turda. Managerul unităţii, Vasile Tudor Grumaz, a confirmat că percheziţiile sunt în derulare. 

„Se ridică documente de la secţia de psihiatrie. ne-au cerut o listă de documente pe care trebuie să le predăm despre două studii clinice“, a declarat managerul Grumaz. Acesta a mai afirmat că nu cunoaşte subiectul acestor două studii şi că, momentan, nu ştie să fi fost dus cineva la audieri.

Citeste detalii aici.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.