În organizarea Şcolii Populare de Arte “Tudor Jarda”, instituţie subordonată Consiliului Judeţean Cluj, joi 22 octombrie 2015, în Sala „Şantier” de pe strada Fabricii de Zahăr nr. 51, s-a desfăşurat cea de-a VIII–a ediţie a prestigiosului concurs de muzică uşoară, „Tinereţe pe Portativ”.

Juriul, alcătuit din personalităţi ale lumii muzicale, i-a avut în componenţa sa pe compozitorul Marius Marchiş – preşedintele juriului şi iniţiatorul acestui festival, în anul 1985; pe Aminda (Andreea Vîţă Deneş) – finalistă a concursului televizat “Vocea României”, coordonator al unei şcoli de muzică şi pe Nicu Barna, component al formaţiei “Semnal M”.

La concurs au participat 15 tineri solişti de muzică uşoară, provenind de la şcoli de artă din întreaga ţară, precum: Baia-Mare, Oradea, Alba-Iulia, Târgu-Mureş, Târgu-Jiu, Satu-Mare, Bucureşti şi Cluj-Napoca. La capătul unei competiţii acerbe şi extrem de echilibrate premiile au revenit, la final, următorilor solişti: Premiul I – Lavinia-Georgiana Adam (Şcoala Populară de Arte „Tudor Jarda” Cluj-Napoca), Premiul II – Mihaela Sorina Murdeală (absolventă a Şcolii de Arte Bucureşti), Premiul III – Carla Narcisa Florian (elevă, cursantă a Şcolii de Arte “Francisc Hubic” – Oradea) şi Premiul de Popularitate – Loredana Fieraru (Şcoala Populară de Artă Târgu-Jiu).

12143213_616052481831353_9203632410308570710_n“A fost un nivel demn de un concurs naţional, iar strădaniile pe care le-au depus organizatorii pentru desfăşurarea acestui concurs sunt de apreciat”, a remarcat, în cuvântul său preşedintele juriului, Marius Marchiş. La rândul său, Aminda a mulţumit “pentru toate emoţiile pe care mi le-aţi produs, însă i-am depunctat pe cei care nu au ştiut să-şi ascundă propriile emoţii, deşi vocile lor au fost foarte frumoase şi, de asemnea, trebuie să remarc faptul că mişcarea scenică a lăsat uneori de dorit, uitând că uneori chiar şi un zâmbet poate însemna mult.” “Toţi aţi fost buni, dar numai 3-4 au câştigat dar, oricum, meritaţi felicitări”, le-a transmis participanţilor, la rândul său, Nicu Barna. “A fost o mare surpriză pentru mine să iau un asemenea premiu – nedorind neapărat să particip la concurs, eu fiind o cântăreaţă de rock. Am întrebat-o pe experta clasei de canto muzică uşoară, d-na Lacko Tunde dacă am ce căuta acolo – şi ea mi-a spus că neapărat trebuie să mă prezint. Asta a fost tot ”, a mărturisit, emoţionată, după festivitate, Lavinia-Georgiana Adam, câştigătoarea Premiului I.

11219346_616052365164698_4794796814517793814_n“Lavinia cântă doar live şi cu trupe rock, rar cântă pe negative, de aceea bucuria şi surpriza sunt mari pentru mine. Şi-a ales două piese sentimentale, domeniul unde ea excelează: <O noapte cu tine> – din repertoriul Sandei Ladoşi, o piesă foarte bună, dar rar cântată, care pretinde mult suflet în interpretare, precum şi <Mademoiselle chante le blues>, din repertoriul Patriciei Kaas“, a declarat la rândul său d-na Lacko Tunde, expert al Şcolii de Arte din Cluj-Napoca. Amfitrionul evenimentului a fost – ca-ntotdeauna când este vorba de evenimentele artistice ale “fabricii de cultură şi artă din Cluj-Napoca” – popularul actor Petre Băcioiu, iar în pauza de deliberare a juriului, cantautorul clujean Emeric Imre a susţinut, în stilu-i caracteristic, un incendiar spectacol de muzică folk. Următorul concurs de anvergură naţională ce va fi organizat de Şcoala Populară de Arte “Tudor Jarda” va fi Festivalul de muzică populară “Clujule, Vatră de Dor!”, ediţia a II-a şi se va desfăşura, în zilele de 12-13 noiembrie 2015, în aceeaşi locaţie.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.