Tu ce șemineu alegi pentru sezonul rece?

84

Din multitudinea de obiecte care ne stau la îndemână atunci când ne gândim la amenajarea locuinţei, unele au un farmec aparte. Un exemplu bun în acest sens este şemineul. În funcție de focarul ales (acesta poate fi închis sau deschis), dar și de combustibilul utilizat se stabilește și tipul de coș de necesar. Se pot utiliza coșuri cu tiraj natural sau cu ventilație mecanică controlată (eliminarea fumului este controlată cu ajutorul ventilatoarelor speciale).

Pe piață există seminee brasov cu focar închis şi cu focar deschis, cele cu focar închis au însă un randament termic mai ridicat. Focarele şemineelor sunt create pentru diverse tipuri de combustibili: lemn, gaz sau energie electrică. Au început să existe controverse pe piața producătorilor de șeminee, conform cărora unii optează pentru cele deschise, sub argumentul aspectului flăcărilor și senzațiilor transmise, iar alții pentru cele închise, sub pretextul siguranței unui mediu controlat pentru foc și comodității în utilizare. Alegerea rămăne bineînțeles la beneficiar.

Forma unui focar semineu brasov influențează și forma șemineului și poziționarea acestora.Șemineele cu forme dreptunghiulare se recomandă a fi amplasate în câmpul unui perete. O variantă aparte a acestui model o constituie șemineul cu deschidere pe două laturi învecinate, cu poziționare optimă la extremitatea unui perete de compartimentare, deservind spațiul de trecere. Un alt caz special îl reprezintă șemineele cu focar cu dublă deschidere, a căror dispunere valorifică spațiul celor două camere învecinate. Șemineele cu forme prismatice se recomandă a fi amplasate în colțurile încăperilor, ca dealtfel și cele circulare/semicirculare, care mai pot fi poziționate și pe un perete al camerei deservite.

Însă, ceea ce completează și personalizează spațiul nu este focarul sau tipul de combustibil, ci materialele și încadramentele utilizate în vederea obținerii formei finale a șemineului.
Șemineele pe lemn beneficiază în general de o tratare clasică, chiar antichizată prin alegerea materialelor– marmură, travertin și tratările acestora ce păstrează armonia, claritatea și echilibrul stilului- sculpturi, diverse decorații în relief. Tratările rustice denotă respect pentru tradiție și se pretează în cazul caselor la munte, și nu numai – cu inserții de cărămidă, teracotă sau alte materiale ceramice refractare, lemn, calcar, piatră de râu și chiar metal, materiale ce își păstrează aspectul natural. Plăcerea de a recupera tradiția, de a crea o atmosfera caldă și primitoare face ca șemineele să ocupe din ce în ce mai mult un loc fundamental în spațiul interior, transformandu-se într-un simbol al convivialității al căminului. Indiferent de formă, materialele și tehnologiile conforme stilurilor sau perioadelor de-a lungul timpului, șemineele radiază subtil nu numai căldură, ci și sentimentul de confort și relaxare care adună familia împreună, ca în jurul vetrei de demult.

Chiar dacă încă nu ești hotărât ce model de șemineu să alegi pentru locuința ta și nici ce tip de focar, echipa de specialiști de la Șeminee Abc sunt pregătiți cu o gamă largă de produse pentru ca tu să ai de unde alege. De la șemineele pe lemne, la șeminee bio sau pe gaz, coșuri de fum și toate accesorile necesare pentru ca șemineul tău să arate exact așa cum îți dorești! De un semineu de decor brasov construit ca la carte beneficiezi dacă alegi să lucrezi cu profesioniștii de la Șeminee Abc!

 

LĂSAȚI UN MESAJ