Tupeul fără margini al lui Mihai Lucan – A luat de la Institutul de Transplant Renal un aparat de tratare a cancerului și l-a dus la clinica lui privată. Consumabilele erau plătite din banii spitalului

846

Silviu Moga, managerul Institutului Clinic de Urologie și Transplant Renal (ICUTR) Cluj-Napoca a prezentat vineri o situație incredibilă. Mihai Lucan s-a comportat ca un haiduc ”pe invers” – a luat de la săraci și a dat la bogați, adică lui.

Ancheta procurorilor DIICOT în cazul Mihai Lucan dezvăluie dedesubturile transplantului de rinichi practicat la Institutul Clinic de Urologie și Transplant Renal (ICUTR) Cluj-Napoca şi mecanismul prin care instituţia a fost căpuşată şi adusă în pragul falimentului, dar aduce şi acuzaţii de mită şi chiar trafic de organe.

Silviu Moga, managerul ICUTR Cluj-Napoca a explicat, vineri, corespondentului Mediafax mecanismul de căpuşare a ICUTR de către clinica privată LukMed, înfiinţată de Mihai Lucan şi inaugurată în 2007. Pe site-ul clinicii, Mihai Lucan apare ca responsabil medical, iar fiul acestuia, Valerian Ciprian, este managing director. Acesta ocupă în paralel şi funcţia de şef lucrări la Secţia Clinică de Urologie Generală a ICUTR.

”În cadrul ICUTR funcţiona din 2006 un aparat de criogenie, de distrugere termică a ţesuturilor tumorale, pentru care se comandau consumabile. Începând cu anul următor, nu s-au mai făcut proceduri, dar nici aparatul nu a mai existat la institut, fiind dus la Lukmed unde se desfăşurau procedurile, dar pentru care ICUTR plătea consumabilele. Adică s-au comandat consumabile pentru un aparat care nu era în dotarea institutului, acesta fiind un aspect grav”, a explicat Moga.

sursa foto: Inquam Photo