Turdean, cu piciorul şi ambele mâini sfâşiate de un caucazian: „Mi-am văzut moartea cu ochii”!

630

Szabo Zoltan este un bărbat în vârstă de 61 de ani, de profesie tractorist la o fermă din comuna turdeană Mihai Viteazu. Miercuri, 5 aprilie acesta păşeşte, sprijinit de fiul său, în incinta I.M.L. Cluj. Extrem de cooperant, Szabo mărturiseşte că s-a externat cu doar câteva zile în urmă după ce a fost atacat sălbatic, pe 16 martie, de un câine uriaş din rasa caucaziană, chiar în incinta fermei unde lucrează. Omul ne arată braţele bandajate şi rana de la piciorul stâng, cusută cu opt copci, adăugând că mult timp de-acum încolo va fi „tras pe dreapta” incapabil să muncească.

Bărbatul arată că în ziua fatidică se afla în perimetrul fermei şi la un moment dat s-a aplecat ca să ia de jos o bucată de fier pe care intenţiona să o sudeze la un utilaj. „Cum eram aşa aplecat, brusc, din buruieni a sărit un câine din rasa caucaziană care-i aparţinea domnului Bogdan – un patron din vecini – despre care am auzit că şi-l procurase de ceva vreme din Germania. Prima dată a sărit la piciorul meu, şi-a înfipt colţii în el, apoi la mâna dreaptă şi mi-a sfâşiat-o trăgându-mi toată carnea – de la cot până la încheitură. Fulgerător, mi-a ciuruit şi mâna stângă, moment în care cu o prezenţă de spirit şi energie pe care numai teama de moarte ţi-o poate da l-am prins de coamă şi l-am tras în jos, spre pământ. Apoi, brusc câinele m-a lăsat într-o baltă de sânge şi şi-a luat tălpăşiţa ca şi cum nimic nu s-ar fi întâmplat”, declară Szabo. Victima mărturiseşte, de asemenea, că s-a târât cu chiu cu vai până la birouri iar după câteva minute însuşi patronul fermei l-a urcat într-o maşină şi l-a transportat la spital. Continuă el: „Acolo medicii m-au reţinut mai multe zile şi după ce m-au externat am mai stat puţin la domiciliu ca să mă refac am zis să pornesc împreună cu feciorul meu spre I.M.L. Cluj, ca să-mi scot certificat medico-legal şi să fac apoi plângere împotriva proprietarului câinelui”. Bărbatul este poftit curând în cabinetul de consultaţii al I.M.L. Cluj, de unde se întoarce cu un certificat în care legiştii i-au recomandat aproape două luni de îngrijiri medicale, asta în cazul că nu vor apărea complicaţii… Apoi, cei doi – fără să mai rostească un cuvânt – urcă scările din demisolul unde se află cabinetul şi dispar din raza noastră vizuală.

“La data de 17 martie a.c., poliţiştii din cadrul Postului de Poliţie Mihai Viteazu au fost sesizaţi cu privire la faptul că, în urmă cu o zi, un bărbat care lucra în incinta unei ferme a fost atacat şi muşcat de câinele deţinut de proprietarul terenului învecinat. În cauză a fost înregistrat un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de neluarea măsurilor de către proprietarul câinelui a măsurilor de prevenire a atacului canin”, a declarat, pentru Gazeta de Cluj, Carmen Jucan, purtător de cuvânt al I.P.J. Cluj.

 

Reamintim că în localitatea învecinată, Câmpia Turzii, joi, 30 martie  un copil în vârstă de 8 ani a fost sfâşiat de câinii unei unităţi comerciale din zonă, iar la această oră micuţul se zbate în continuare între viaţă şi moarte la Clinica de Pediatrie din Cluj-Napoca. Din fericire, Szabo Zoltan a fost ceva mai norocos.

Loading...