Turdeanul Turcu Valer, patronul VelTrans, are mâine termen în procesul de evaziune fiscală

651

Valer Turcu, patronul firmei turdene Vel Trans, acuzat de evaziune fiscală are mâine termen în procesul în care este acuzat, împreună cu soția lui, de evaziune fiscală.

În același dosar de evaziune fiscala apar numele unor lideri locali sau chiar primari. Inca din anul 2008, exista un dosar pe rol in care Primaria Tritenii de Jos era acuzata de deturnare de fonduri. Primarul Valer Sasa era cercetat pentru o licitatie din anul 2005, privind pietruirea drumurilor din comuna, furnizorul contractat fiind tocmai societatea Vel Trans SRL, firma omului de afaceri Turcu Valer, care ar fi incasat 60.600 euro. Desi la baza achizitiilor au stat facturi si procese-verbale de receptie, contractul incheiat in 2005 cu respectiva societate nu prevede suma, cantitatea, nici perioada de derulare a contractului si nici valoarea totala a acestuia.

In plus, suspiciuni planau si asupra lucrarilor de introducere a incalzirii centrale intr-o scoala din comuna, lucrare prin care aproape 40.000 de euro au ajuns in contul aceleiasi societati, respectiv Vel Trans SRL.

Turcu Valer a mai fost implicat şi în anul 2009 într-un alt dosar penal. Potrivit anchetatorilor, de pe faxul societăţii   Danvel  Construct   SRL Turda, patronată de ieseanul Palade Vasile, s-a transmis o comandă pentru un transport de utilaje din Franţa. Firma Danvel  Construct SRL a aparţinut soţilor Valer şi Daniela Turcu, care şi-au cesionat acţiunile către ieseanul menţionat în anul 2008. Utilajele erau furate, iar filiera de furturi de utilaje de construcţii a fost destructurată la începutul anului 2011, când procurorii au întocmit un rechizitoriu de 307 pagini.Cazul a fost cunoscut că fiind coordonat de o reţea din zona  Borsa-Maramureş.

LĂSAȚI UN MESAJ