Un alt coleg îl acuză pe Nicușor Dan de „deficit de democrație”

68

Deputatul USR Adrian Claudiu Prisnel il acuza pe Nicusor Dan ca nu isi doreste o dezbatere reala la congresul partidului din luna mai si vorbeste despre un „deficit de democratie” in partid. Prisnel e ultimul dintr-o lista mai lunga de lideri USR, printre care Cristian Ghinea, Tudor Benga si Catalin Drula, care ii reproseaza presedintelui USR ca evita discutiile despre viitorul partidului.

Prisnel scrie intr-o postare pe Facebook ca „dezbaterea internă nu există de facto, așa cum spune și Tudor (Benga – n. red.), ci este <<fabricarea consimțămȃntului>> la scara universului USR, pe modelul de propagandă descris de Chomsky”.

„Nu avem un dialog ci o mulțime de monologuri surde care, din întȃmplare, au o temă comună. Nu e o dezbatere. Deficit de democrație”, mai spune Prisnel, facand referire la modul in care Nicusor Dan vrea sa organizeze congresul partidului.

Prisnel anunta si viitoarele sale actiuni: „Vom aduce în discuție zilele viitoare un statut în spiritul USR Optimist, îl vom prezenta colegilor de partid și vom insista ca la Congres electorii să voteze statutul pe care îl doresc. Căutăm un echilibru funcțional între puterea Congresului, a Comitetului Executiv, a Biroului Național, a președintelui și vicepreședinților. La o primă citire, interpretez că propunerea existentă acordă de facto puteri foarte mari Președintelui prin subordonarea directă a Secretariatului General și creează, prin necodificarea raporturilor de putere, premisele unui conflict între Președinte și Biroul Național”.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ