Un avion Tarom era să decoleze de pe Aeroportul Cluj Napoca cu un singur motor

719

Vineri, pasagerii cursei Tarom Cluj Napoca – București au trecut prin momente de stupefacție. După ce oamenii au fost îmbarcați în aeronavă, cu doar câteva minute înainte de decolare, în timp ce se făceau operațiunile pregătitoare conform protocolului de zbor, s-a auzit o voce care a strigat impacientată: „Opriți! Eu și familia mea vrem să coborâm! Este inadmisibil ca avionul să zboare cu un singur motor!”. Evident, toți ceilalți pasageri au rămas perplecși și au început să ceară lămuriri personalului de zbor.

Avionul avea într-adevăr o problemă tehnică la unul din motoare și este neclar dacă echipajul era la curent cu această situație, la momentul la care i s-a atras atenția.

În final s-a luat decizia ca zborul să fie anulat, pasagerii find cazați în Cluj până a doua zi, când au ajuns la București cu un alt avion.

Inițial, reprezentanții Tarom nu au răspuns apelurilor telefonice pentru a explica această situație, însă după o zi au contactat redacția Gazeta de Cluj pentru a oferi o serie de clarificări.

”Aeronava de tip Boeing 737-700, ce trebuia să efectueze zborul ROT 648 Cluj-București, în data de 8 septembrie 2017, la ora 19:15,  prezenta toate condițiile necesare pentru operare. În timp ce se făceau operațiunile pregătitoare decolării, o familie a fost deranjată de insuficiența aerului condiționat și a cerut să coboare. Echipajul de zbor a respectat dorința pasagerilor, care ulterior au fost debarcați.

Pentru evitarea unei situații asemănătoare, și menținerea unui grad de confort adecvat, Compania a solicitat intervenția echipei tehnice în vederea verificării sistemului de aer condiționat.

Pasagerii au reprezentat prioritatea Companiei, iar în urma situației create, au fost cazați la hotel și rerutați pe zborul ROT650 Cluj Napoca-București, programat a doua zi, la ora 06:15.

Menționăm faptul că zborul ROT 648 se putea opera în condiții de maximă siguranță  aeronautică,  nefuncționarea aerului condiționat în parametrii, nu pune în pericol securitatea pasagerilor  și siguranța zborului”, arată un drept la replică emis de Tarom.

4 COMENTARII

  1. Nu pot să cred că doi piloți profesioniști ar fi luat cu bună știință decizia de a decola cu un motor nefuncțional. Adică știa un pasager de problemă, iar ei ba. Să fim serioși. Dar asta nu scuză totuși lipsa comunicării din partea Tarom.

  2. La turul avionului s-a gasit un obiect mic pe tubul piton de pe o aripa care masoara anumiti parametri pt computerul avionului. Pilotul a cerut timp pt retestarea avionului, care dureaza cateva minute cu motorul pornit. Intre timp 5 turisti americani s-au panicat de ce nu porneste avionul si au cerut debarcarea. Cand romanii au auzit ca 5 coboara, a inceput nebunia… dar sub nici o forma nu s-a vrut decolarea cu un motor, motorul n-a avut nici o problema. Avionul a fost gata sa plece cand americanii au inceput sa urle in avion, si din cauza lor s-a stat 30 de min, aveau bagaje de cala si a trebuit scoase si repuse toate bagajele…
    A tinut atat de mult incat pt capitan i s-a terminat tura si nu au mai putut decola. Tarom n-a avut piloti de rezerva in Cluj asa ca au asteptat dimineata. Deci FAKE NEWS

LĂSAȚI UN MESAJ