Un bărbat de 90 de ani susține că a fost bătut și jefuit de îngrijitor. „Ai trăit prea mult” – i-ar fi spus acesta

386

Ioan Pop se afla, joi dimineață, pe culoarele I.M.L. Cluj, însoțit de un polițist din Feiurdeni pentru a fi consultat de către legiști. Acesta susține sus și tare că este victima unor bătăi și jafuri repetate venite din partea celui care-l îngrijește, un bărbat și el în vârstă de 80 de ani. Cică, în timp ce-l bătea și-l deposeda de niște bunuri, acesta i-ar fi spus, cu dușmănie: „Ai trăit prea mult”!

Nonagenarul își plângea soarta, joi dimineață, pe coridoarele I.M.L. Cluj, în timp ce aștepta să fie examinat de către medicii legiști, supravegheat discret de polițistul care-l adusese, cu ordonanță, la instituția medicală. Povestește, tânguindu-se, că noaptea trecută a fost bătut cu pumnii, în zona capului și feței de un octogenar, cel care-l îngrijește contra locuință și căruia i s-a dat „de suflet”. Aude cu mare dificultate întrebările puse de reporterul „Gazeta” și discuția se desfășoară ca-ntr-un dialog al surzilor. „M-a prins de mână, cu puterea unui clește și mi-a cărat cu nemiluita pumni în cap și în față, zicându-mi că am trăit prea mult și, de asemenea să-i dau toți banii pe care-i am în casă. În urmă cu vreo lună același individ, însă atunci împreună cu niște femei m-a bătut, de data aceea cu un lemn”, arată bătrânelul. Apoi intră, sprijinit de polițist, în cabinetul de consultații al I.M.L. Cluj. După câteva minute cei doi ies din cabinet, îndreptându-se în grabă către ieșire, făcând în acest fel imposibilă continuarea dialogului.

 

„La data de 5 ianuarie a.c., un bărbat, de 90 de ani, din Feiurdeni, a sesizat Poliţia cu privire la faptul că în seara zilei de 4 ianuarie a.c., o persoană a pătruns în curtea locuinţei sale, i-a solicitat bani şi l-a agresat. În urma examinării fizice, s-a constatat că bărbatul nu prezintă urme de violenţă. Persoana care ar fi pătruns în curtea imobilului a fost identificată de către poliţişti. Cercetările continuă pentru stabilirea exactă a stării de fapt şi luarea măsurilor legale. În evidenţe există mai multe sesizări din partea bărbatului cu privire la diverse fapte, multe dintre acestea neconfirmându-se”, a declarat pentru „Gazeta de Cluj”, Carmen Jucan, purtător de cuvânt al I.P.J. Cluj.

LĂSAȚI UN MESAJ