Un bărbat a stat cu o foarfecă chirurgicală în abdomen timp de 18 ani

221

Un bărbat din Vietnam a stat cu o foarfecă chirurgicală în abdomen timp de 18 ani. Instrumentul a fost uitat în corpul bărbatului în 1998 când a fost operat în urma unui accident de mașină. Medicii vietnamezi și-au reparat greșeala sâmbătă, relatează BBC News

Intervenția chirurgicală de sâmbătă s-a realizat sub supravegherea unor chirurgi din Hanoi care au zburat în provincia din nordul țării în care locuiește bărbatul.

Pacientul de 54 de ani a mers la spital după ce a avut un accident de mașină și în urma ecografiei medicii au constatat că în stânga stomacului său se afla un instrument ascuțit. O a doua ecografie la un alt spital a arătat că instrumentul în cauză era o foarfecă chirurgicală de 15 centimetri care a fost uitată lângă colonul bărbatului, scrie ziarul Tuoi Tre.

foarfeca

Ma Van Nhat a povestit că foarfeca a fost lăsată de chirurgi acolo în 1998 când a fost operat la spitalul Bac Kan tot după un accident de mașină, conform Vietnam Express. Bărbatul nu a avut probleme de sănătate până recent când a început să îl doară stomacul. În ciuda medicamentelor luate, durerea persista, a spus bărbatul.

Chirurgii care au scos acum instrumentul din abdomenul bărbatului au spus că mânerele ruginite ale foarfecii se lipiseră de organele lui.

Ministerul Sănătății din Vietnam a cerut spitalului Bac Kan să deschidă o anchetă pentru a afla cine a uitat foarfeca în Ma Van Nhat. Directorul spitalului a promis că va face tot ce poate, însă a explicat că spitalele nu țin dosarele pacienților mai mult de 15 ani.

Ma Va Nhat va rămâne în spital până la sfârșitul săptămânii și apoi va fi externat.

LĂSAȚI UN MESAJ