Când la nivel judeţean toate problemele par a fi rezolvate, iar banii mulţi stau degeaba în conturi, Consiliul Judeţean Alba s-a gândit să le dea unor clujeni 11.000 euro pentru nişte postări pe reţelele de socializare. Pentru că nu-i aşa, după ce am fost manipulaţi în scandalul provocat de Cambridge Analytica, aleşii au găsit necesitatea de a sifona banii publici într-un mod la fel de genial, ceva fără de care nu s-ar fi putut trăi…

11.000 de euro pentru 3 postări pe săptămână

Nu mai puţin de 52.436 lei (fără TVA) a plătit Consiliul Judeţean Alba firmei TSM NEW Project SRL, o societate din Cluj-Napoca care are ca obiect de activitate ”cercetarea şi dezvoltarea în alte ştiinţe naturale şi inginerie” şi care nici măcar nu are un website funcţional, ci doar o temă goală nefinalizată.

Promovarea pe reţelele de socializare a devenit un must pentru orice firmă sau instituţie, dar de aici până la a plăti un om cu 11.000 euro timp de cinci luni (2.000 euro/lună) pentru a posta câteva poze şi două rânduri copiate din comunicatele de presă, e cale lungă. Dacă vă imaginaţi că nicio firmă privată nu ar da această sumă unui „postac” aveţi dreptate. În schimb instituţiile publice care trăiesc din buzunarele contribuabililor nu prea ţin cont de bani, deci de ce să nu faci un contract, prin achiziţie directă, pe 11.000 de euro pentru fix 93 de postări pe facebook şi 67 pe instagram, în cinci luni. Halucinant dar adevărat. Atât a plătit Consiliul Judeţean Alba pentru nişte postări pe reţelele de socializare, informează alba24.ro.

Caietul de sarcini întocmit de Serviciul Turism, Cultură, Tineret, Sport şi Învăţământ, semnat de directorul executiv Ioan Bodea, a fost făcut parcă să poată orice firmă, indiferent de domeniul de activitate, să se înscrie pentru achiziţie, cu condiţia să afle de aceasta.

„Prestatorul va gestiona comunicare prin intermediul următoarelor reţele de socializare: Facebook, Instagram, Twitter şi Pinterest, sub coordonarea persoanelor desemnate de Consiliul Judeţean Alba.

Conturile vor fi gestionate în funcţie de profilul fiecărei reţele, al celor două categorii de conturi/ pagini respectiv cea instituţională şi cea promovării turistice.

Se va crea cont de Twiter al Consiliului Judeţean” se arată în Caietul de Sarcini care a fost publicat oricum aşa, ca pe o formalitate atâta vreme cât achiziţia s-a făcut direct cu ”specialiştii” cu rude-n Primărie şi relaţii la partid.

Tot aici mai scrie că, potrivit „strategiei de comunicare”, se vor face 3 postări pe săptămână pe facebook, instagram si twitter şi 3 pe lună pe Pinterest.

„Postările vor fi însoţite obligatoriu de un element ilustrativ, sub formă de fotografie, grafică, elemente video, animaţie sau infografic şi de o descriere sub formă de text adaptat reţelei şi tipului de cont” mai scrie în caietul de sarcini.

Pentru aceste minime cerinţe pe care le putea face orice angajat care doarme prin birourile instituţiei, Consiliul Judeţean a considerat că trebuie să se mai scuture de 11.000 de euro.

Cine sunt norocoşii

Cel mai profitabil contract la care visează orice persoană care se pricepe cât de cât la navigat pe internet sună cam aşa – 11.000 de euro pentru 3 postări pe săptămână timp de 5 luni.

Firma care s-a ales cu „cel mai bun job din lume” este TSM NEW Project SRL, deţinuă de Vasile Tămaş în proporţie de 95% şi Mihai Ovidiu Szekely. Firma este înregistrată în Cluj şi are ca obiect de activitate „Cercetare şi dezvoltare în alte ştiinţe naturale şi inginerie”. Administratorul firmei, Vasile Tămaş se pare că ar fi soţul unei angajate de la Primăria Alba Iulia. Din această instituţie publică se pare că a venit şi susţinerea firmei pentru angajarea în contract cu Consiliul Judeţean Alba.

Soţia lui Mihai Ovidiu Szekely este Ilinca Codruţa Szekely ce se află printre persoanele care  au fost condamnate la închisoare cu suspendare după ce au recunoscut că i-au dat bani pentru a se angaja Mihaielei Cordoş, soţia fostului senator Alexandru Cordoş.

În vara anului 2015, Ilinca Codruţa Szekely a fost condamnată la 2 ani de închisoare cu suspendarea executării pedepsei, pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani şi o lună închisoare şi interzicerea, pe o durată de 1 an începând de la data rămânerii definitive a hotărârii de condamnare, a drepturilor: de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice şi de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat.

În prezent, aceasta se ocupă de societatea TSM FLOWER GARDEN SRL (Florăria Lavanda Cluj-Napoca), firmă pe care o conduce împreună cu Emanuela Denisa Reperuc.

Soţul, Mihai Ovidiu Szekely a fost asociatul lui Vasile Tămaş şi în alte două firme – T & S MOBILIER SRL şi TSM FURNITURE SRL, ambele fiind în faliment. Singura firmă pe care cei doi încă o conduc este cea ce a câştigat licitaţia de 11.000 euro – TSM NEW PROJECT SRL. Totuşi, potrivit datelor de la Registrul Comerţului, societatea nu o duce tocmai bine. În 2016 a înregistrat un profit de doar 9.700 lei la o cifră de afaceri de 226.000 lei.

Vasile Tămaşa administrează şi alte firme: ACES QUALITY CONSTRUCT SRL (Alba), TSM GREEN WAY SRL (Maramureş), DISTRIBUTION SERVICES MANAGEMENT SRL (Alba), iar în trecut a avut şi o pensiune în Maramureş.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.