Un bolnav psihic terorizează familia unui medic din cartierul clujean Gheorgheni!

611

Dl. Mircea este un cunoscut medic stomatolog clujean, în vârstă de 36 de ani care locuieşte împreună cu familia într-un bloc de pe strada Detunata din cartierul Gheorgheni. Arată că de ceva vreme liniştea sa şi a celor apropiaţi s-a risipit după ce unui vecin de palier – bolnav psihic atestat– i s-a pus „pata” pe el şi caută cu orice preţ prilej de scandal. A şi făcut-o, duminică, la garajele blocului, atacându-l chiar în prezenţa unuia dintre copiii săi. Acum medicul se dă de ceasul morţii fiindcă poliţia – în loc să-l interneze pe atacator la ospiciu – caută să-l împace cu acesta.


Există oameni care din varii motive – boală mentală, constituţie din naştere – sunt dispuşi la provocarea unor stări conflictuale cu cei din preajmă, singura capabilă să le asigure confortul psihic şi „liniştea”. Aşa este şi Radu, un bărbat de circa 40 de ani, domiciliat într-un bloc de pe strada Detunata din Cluj-Napoca, suferind de schizofrenie, cu internări la psihiatrie dar şi cu popasuri prelungite pe la mănăstiri. Conform mărturisirii medicului Mircea, cel asupra căruia Radu şi-a concentrat de data aceasta atenţia – anterior ameninţase cu moartea câţiva vecini, oameni în vârstă, tot din motive închipuite – individul s-a întors toamna trecută acasă, după un periplu prin locuri numai de el ştiute şi acum îi face zile fripte lui şi familiei sale. Povesteşte medicul, luni 17 iulie, pe coridoarele I.M.L. Cluj, unde a sosit pentru a fi examinat de către legişti după câteva lovituri încasate de la vecinul său: „Incidentul a avut loc ieri, în jurul orei 16.00, de faţă cu micuţul meu de patru ani, în timp ce mă aflam la garajul din proximitatea blocului. M-a atacat pe la spate cu piciorul, lovindu-mă direct în omoplat iar când m-am întors mi-a ars şi un pumn în obrazul drept, după care a fugit”. Povesteşte că a reclamat de urgenţă cazul la Secţia 3 de Poliţie, iar oamenii legii l-au îndrumat spre I.M.L., pentru a-şi scoate certificat medico-legal, ceea ce a şi făcut, imediat ce a fost posibil. Îşi continuă reputatul stomatolog mărturisirea: „Suntem vecini de palier: noi locuim la etajul patru, el la etajul doi şi acum o lună a venit val-vârtej la uşa noastră cum că cei doi copii ai mei fac tărăboi în orele de linişte iar el nu se poate odihni. Minciună sfruntată deoarece copiii mei nu fac o gălăgie exagerată şi pe deasupra între noi se mai află un vecin, care nu s-a plâns niciodată – ba, mai mult, s-a arătat contrariat de reclamaţia individului. Noi credem că acestui ins i s-a pus „pata” pe noi şi avem de-a face cu un psihopat periculos, aşa că trebuie să ne luăm măsurile necesare pentru protecţia mea şi a familiei”. Arată mai departe că individul vrea să-l atragă într-un joc periculos, de hărţuire, de-a „şoarecele şi pisica”, reclamându-l la rândul său la poliţie cum că şi el intenţionează să-l bată: „După vreo trei ore de la incident am chemat un prieten mai solid, ca să discutăm cu el omeneşte şi să-l rog să ne lase în pace – însă când ne-a văzut a dat fuga la poliţie şi m-a reclamat că nu vreau să-l las să intre în bloc şi-l ameninţ cu bătaia. Apoi, ceva mai târziu a intrat în bloc şi când m-am prezentat la uşa lui ca să pun, totuşi, lucrurile la punct – fiindcă viaţa mea şi a familiei nu-s o bagatelă – acesta a chemat din nou poliţia plângându-se că-l terorizez şi vreau să-l atac în propria lui casă. Acum însă m-am lămurit că individul e extrem de periculos şi poate face ravagii, de aceea voi face tot ce se poate ca să-l văd acolo unde-i e locul, adică la balamuc”.

Nu-şi încheie medicul bine vorbele că este invitat în cabinetul de consultaţii. Se întoarce după câteva minute cu un certificat în care legiştii i-au recomandat câteva zile de îngrijiri medicale. „Acum mă voi sfătui cu un avocat ca să mă hotărăsc ce voi face în continuare, fiindcă, vă spun sincer sunt teribil de îngrijorat de situaţie”, explică medicul după care părăseşte, grăbit, sediul I.M.L.

“La data de 16 iulie a.c., în jurul orei 16:00, Secţia 3 Poliţie a fost sesizată, prin 112, de un bărbat din Cluj-Napoca, cu privire la faptul că, în timp ce se afla pe strada Detunata, a fost agresat de către un vecin. Poliţiştii s-au deplasat la faţa locului pentru aplanarea conflictului. Până în prezent bărbatul nu s-a prezentat la sediul Secţiei 3 Poliţie pentru a depune plângere penală”, a declarat, pentru Gazeta de Cluj, ag. şef adj. Adrian Ştefan, purtător de cuvânt al I.P.J. Cluj.

LĂSAȚI UN MESAJ