Câteva informaţii importante despre doctoratul fraudulos al judecătoarei Chiş Andrea Annamaria (fostă Ţuluş, fosta soţie a procurorului şef DNA Doru Ţuluş) de la Curtea de Apel Cluj, fraudă marca Andrei Marga.
Anunţul cu privire la susţinerea publica a tezei de doctorat a numitei Chiş Andrea Annamaria a apărut abia în săptămâna susţinerii. Sunt foarte multe întrebări care se pun:
– este vorba despre un doctorat început în 1995, când legea prevedea un termen de 3 ani (Hotărârea Guvernului nr. 301/1996 privind organizarea şi desfăşurarea doctoratului, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I. nr. 102 din 20 mai 1996), termenul legal fiind depăşit de aproape 6 ori;
– titlul tezei este “Publicitatea imobiliară în concepţia noului cod civil”, iar noul cod civil există de un an şi ceva; cum a putut prevedea în 1995 (când a trebuit să menţioneze titlul tezei la înscriere) doctoranda Chiş că va apărea un nou cod civil? Au existat schimbări ale titlului tezei? Dacă da, s-a respectat procedura legală sau a contat doar că doctoratul era condus de o persoană multă vreme decan, perioadă în care poliţişti şi securişti din Cluj au performat subit academic şi s-au umplut de titluri?
– anunţul susţinerii a apărut abia în săptămâna susţinerii, s-a respectat procedura de propunere şi aprobare a comisiei – există informaţii cum că această structură era alta iniţial. În afara ginerelui lui Marga, sunt trei avocaţi în comisie iar singurul membru neavocat şi neginere, preşedintele comisiei, este binecunoscut ca un apropiat al lui Pop Liviu, într-o exprimare cât se poate de eufemistică. Dar astea-s secundare, şi eu şi dvs., oricine, poate pune de-o coterie de 4-5 persoane care să aprobe orice, oricând, mai ales dacă suntem foşti decani şi profesori universitari;
– este 1995 anul real al începerii doctoratului? este posibil să fi început în realitate anterior şi să fie ajustat cândva ulterior în timpul decanatului numitului Pop?
– cunoaşteţi, cu siguranţă, povestea profesoratului numitului Pop Liviu, modul în care a ajuns în facultate, problemele de plagiat a lucrărilor profesorului Ionaşcu, modul în care a condos facultatea. Noul rector UBB, Ioan Aurel Pop, tolerează şi el fraudele sau în universitate legea şi ţinuta academică se respectă în sfârşit?
Mulţi doctoranzi au fost exmatriculaţi pentru că au depăşit acest termen, chiar şi de la UBB. Nu însă şi judecătoarea Chiş Andrea Annamaria. În cazul ei s-a făcut o excepţie. Dar s-au făcut mai multe excepţii, l-au ţinut pe bătrânul plagiator Liviu Pop încă un an peste maximul absolut de 70 de ani, numai pentru acest caz. Întreg mediul academic cunoaşte cine este acest Pop Liviu, a copiat copy paste cărţi întregi ale prof. univ. dr. Aurelian Ionaşcu, profitând de originea sa sănătoasă şi pus de comunişti să-l spioneze pe marele profesor Ionaşcu.
De ce insistă Chiş Andrea Annamaria să obţină acest titlu fraudulos? De ce nu acceptă că legea i se aplică şi ei, chiar dacă este judecătoare la Curtea de Apel Cluj? Dacă o judecătoare încalcă legea, noi de ce să o respectăm? E mai importantă vanitatea personală decât respectarea legii? Dacă aici încalcă legea judecătoarea, ce garanţie avem că o respectă în procesele pe care le judecă? Procese în care poate se prezintă ca avocaţi tocmai cei care au protejat-o de exmatriculare?
Foarte grav. De ce nu acceptă pur şi simplu că nu a fost în stare să facă un doctorat în termenul legal de 3 ani, pe care l-a depăşit de 6 ori şi de ce pretinde şi insistă ca universitatea să încalce legea pentru ea şi să-i facă favoruri?
Spre comparaţie, menţionez că legea s-a aplicat, bunăoară, în cazul fostului preşedinte al Camerei Deputaţilor, Bogdan Olteanu, care a fost exmatriculat din oficiu de la cursurile de doctorat de la UBB încă din noiembrie 2004, unde se înscrisese la 1 noiembrie 1998 (trei ani după judecătoarea favorizată Chiş Andrea Annamaria), cu toate că conducătorul de doctorat considera că doctoratul era încă posibil.
Vă înaintez un răspuns preliminar primit de la universitate.
 

Stimate Domnule ..,
 
Va informam ca doctorandul Andreea Anamaria Chis a fost înscris la
doctorat în anul 1995, continuând aceste studii, în regim cu taxa din anul
2003. Cu privire la documentele solicitate, asteptam pozitia juristilor
Universitatii Babes-Bolyai, referitor la caracterul public al acestora.
 
 
Cu respect,
 
 
Paul Farcas;
Centrul de Comunicare si PR, Universitatea Babes-Bolyai
Str. Universitatii nr. 7-9, RO-400091, Cluj-Napoca
tel.: 0264 405 300,int.: 5219

 

 

A se vedea şi:

Relatia Marga-Rus via clanul Pop

Olteanu, exmatriculat de la UBB 

2 COMENTARII

  1. io cind va spusei ca tagma asa-zisilor judecatori si procurori este formata din securisto-comunisti si progeniturile lor nu m-ati crezut!!! Ce sa mai zic de conduita morala a acestora, in procent de 100% sint curve si betivi analfabeti. Aceasta fosta Tulus umbla toata ziua dupa pula, dupa baietandri, basca ca-i urita ca dracul.Acel INM este clocitoarea curvelor si-a betivilor pe care ulterior criminalii securisti ii fac inamovibili dupa legile jidanesti ale lui Iliescu si Basescu.Uitati-va la Macovei si la Tonta si vezi ce ,,celebritati” o scos ,,Dreptul” romanesc.

  2. Nu pot decat sa fiu dezgustat de catre comentariul anterior si de catre articol. In primul rand din comisie nu stiu sa fi facut parte vre-un avocat, unul singur-si spre deosebire de autorul acestui articol am fost la prezentarea lucrarii de doctorat. Daca cei din redactie stiu de unul macar ar putea sa il mentioneze. In al doilea rand acea HG e din 1996. Doctoratul a inceput in anul 1995. Dupa cum ar fi trebuit sa stiti (macar sa va documentati putin) legea civila nu retroactiveaza, deci acel termen nu se aplica doctoratelor incepute in anii anteriori,de aceea de exemplu domnul Oltean a fost ,,exmatriculat” iar doamna Chis nu . In legatura cu felul in care a fost schimbat titlul lucrarii (fapt permis) ar trebui sa va documentati putin. E curios cum de majoritatea articolelor publicate aici nu respecta reguli de principiu ale deotologiei profesionale. Nu pot sa spun decat trist….Sper macar ca persoanele judecate sa va actioneze in judecata macar, pe cale civila.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.