Un constructor de rachete român, arestat în SUA

198

Presa americană anunță arestarea lui Dumitru Popescu, CEO al companiei ARCA Space, unul dintre cei mai mediatizați români în materie de zboruri spațiale. El a efectuat deja 10 experimente cu aparate de zbor, scrie Evenimentul Zilei.

Potrivit autorităților americane, Dumitru Popescu a fost arestat pe 8 noiembrie, în Jonesboro, Georgia, și extrădat duminică, 12 noiembrie, în comitatul Dona Ana, New Mexico, unde se află și compania sa. El este acuzat de 13 infracțiuni, deturnări de fonduri și înșelăciuni.

Audierea sa într-o sală de judecată este programată pentru 20 noiembrie.

ARCA Space Corporation este o companie aerospațială situată în Las Cruces, New Mexico care construiește rachete spațiale și aeronave cu sau fără pilot, în vederea explorării spațiului. A fost înființată ca Asociația Română pentru Cosmonautică și Aeronautică, un ONG în România, de către Dumitru Popescu și alți câțiva pasionați de rachete și aeronautică.

Popescu este acuzat de deturnare de fonduri (5 acte), frauda (13 acte) si fals.

Potrivit unei plangeri penale depuse la un tribunal din districtul Dona Ana, Popescu este acuzat ca a listat compania Anova Technologies cu scopul de a obtine 20.000 de dolari.

AP noteaza ca Dumitru Popescu are pasaport romanesc.

LĂSAȚI UN MESAJ