Un criminal condamnat la 9 ani de închisoare a fost eliberat după câteva luni, din cauza unei „erori de redactare”

271

Un criminal periculos din Marea Britanie a fost eliberat din închisoare după doar nouă luni, din cauza unei erori de redactare, scrie Sky News, citat de Digi24.ro.

Ralston Dodd, care a fost condamnat la nouă ani de închisoare după ce înjunghiat un bărbat de trei ori și aproape l-a ucis, a fost eliberat din cauza unei greșeli a unui funcționar public. Mai exact, în redactarea sentinței a fost trecută o perioadă de încarcerare de 9 luni, în loc de 9 ani.

Acum, poliția îl caută pe bărbat, considerat „extrem de periculos”. Autoritățile presupun că acesta s-ar fi ascuns și încearcă să evite să fie prins.

Incidentul în care a fost implicat acesta a avut loc în septembrie, anul trecut. Dodd a pledat vinovat și a recunoscut că l-a înjunghiat de trei ori pe un tânăr de 21 de ani. Victima atacului și-a revenit complet, însă viața i-a fost pusă serios în pericol, afirmă medicii care l-au tratat.

Tatăl tânărului înjunghiat este siderat de turnura pe care a luat-o condamnarea lui Dodd: „Este o greșeală inacceptabilă. A primit 9 ani de închisoare pentru că mi-a înjunghiat fiul. Putea să moară. Cum a fost posibil ca o astfel de greșeală să treacă neobservată”.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ