Un deputat PNL amenință cu greva foamei

63

După ce a stat câteva luni în greva japoneză, purtând o banderolă albă pe braț și un steag tricolor mic în piept, Florin Roman amenință cu greva foamei.

Motivele pentru care acesta protestează se datorează faptului că în comisiile pentru administrație și cultură, majoritatea parlamentară a respins propunerea privind ”Legea Centenarului Marii Uniri de la 1 Decembrie 1918”.

Deputatul este revoltat pe motiv că a intrat în discuție și o nouă localitate, Teleorman, ce nu și-ar avea locul în această imagine.

„În opinia PSD, ALDE şi UDMR, Alba Iulia nu mai este Capitala Marii Uniri. Era un titlu onorific. Aţi reuşit să ni-l luaţi şi pe ăsta! Ce treabă are Teleormanul cu Centenarul Marii Uniri?”,  a declarat deputatul de la tribuna Camerei Deputaţilor.

“Ieri, din păcate, în cadrul şedinţei comisiei de administraţie publică şi a comisiei de cultură s-a scris o pagină ruşinoasă pentru istoria poporului român. Amendamentele opoziţiei, care vizau lucruri extrem de importante pentru români – realizarea Monumentului Unirii, reabilitarea Sălii Unirii şi a Muzeului Naţional al Unirii – au fost respinse de majoritatea PSD-ALDE-UDMR.

Ca deputat de Alba, vă spun că există doar un loc sfânt al Unirii: Alba Iulia. De ieri, potrivit propunerilor Dvs., avem mai multe localităţi. Se diluează rolul istoric al Alba Iuliei. Ce s-a întâmplat ieri m-a făcut să înţeleg că nu putem fi atât de înţelepţi precum cei care, acum 99 de ani, s-au strâns la Alba Iulia, pentru a semna actul Marii Uniri.

Legea Centenarului a fost modificată. Vorbim acum şi de Primul Război Mondial, doar pentru ca noi să discutăm astăzi şi despre o localitate din Teleorman… Unde am ajuns, oameni buni…Ce treabă are Teleormanul cu Centenarul Marii Uniri?”, a spus Florin Roman.

După ce a făcut câteva luni greva japoneză, deputatul nu se lasă și merge mai departe inițiind să intre în greva foamei într-un cort amplasat pe holul central al Camerei Deputațior, chiar în fața biroului președintelui  acestuia, Liviu Dragnea.

Potrivit Realitatea TV, deputatul  PNL a declarat: ”Dorința mea a fost să întreprind acest demers în fața sălii de plen, lângă cabinetul  președintelui Liviu Dragnea. M-am și pregătit deja. Voi veni cu cortul, cu un scaun,  cu o saltea pe care va trebui să mă întind, în dorința de a-i trezi pe guvernanți. Nu se poate să aloci 4,5 miioane de euro pentru un județ condus de un baron PSD, Vrancea, și să arunci Alba Iulia în derizoriu”

În cazul în care deputatului i se va interzice greva în interiorul Parlamentului, acesta își va instalata cortul în fața Parlamentului

LĂSAȚI UN MESAJ