Un minor care păzea de atacul jderilor un lan de porumb, bătut în miez de noapte de un cetăţean beat!

320

Agresiune în miez de noapte, într-un lan de porumb, lângă localitatea Mica, judeţul Cluj: un tânăr aflat împreună cu mama sa şi un ciobănesc caucazian pe terenul familiei a fost bătut măr de un bărbat băut care a răsărit brusc lângă ei. Apoi agresorul a motivat la poliţie că s-a apărat, fiindcă l-a speriat patrupedul care nu avea botniţă! Poliţia l-a crezut pe cuvânt pe agresor şi intenţionează să-l amendeze pe tânăr pentru încălcarea legii, deşi familia atacată de individ se afla la trei kilometri de sat şi pe deasupra avea câinele în lesă! Culmea, tânărul a încasat bătaia chiar cu câinele alături, care nu a catadicsit măcar să-şi apere stăpânul!


Sebastian este un tânăr studios şi liniştit, în vârstă de 17 ani, domiciliat în comuna dejeană Mica, și care pe deasupra cântă în timpul liber şi în fanfara municipiului Dej. Aflat în vacanţă, acesta se afla în noaptea de luni spre marţi pe terenul, cultivat cu porumb al familiei, în compania mamei şi a ciobănescului său caucazian, păzind „mălaiul” de invazia jderilor, un adevărat flagel pentru culturile din zonă. Povesteşte tânărul, plin de vânătăi în zona capului, cum că în loc de jderi şi-a făcut brusc apariţia, la ora 23.00, un individ beat-turtă, călare pe o bicicletă, având alături o fetiţă de vreo cinci-şase ani. „Am luminat, aşa cum era şi normal, ca să vedem ce caută un străin pe terenul nostru la acea oră.  Acesta, văzându-ne, a lăsat brusc bicicleta din mâini, care s-a prăbuşit cu fată cu tot. Apoi, fără să-i pese de fetiţă a venit la mine şi m-a atacat lovindu-mă în gură cu pumnul. L-am imobilizat, dar nu înainte de a-i plasa câinele mamei. Însă, oricum acesta nu intervenise să mă apere, şi la atacul individului fusese complet nepăsător. După ce l-am imobilizat, omul s-a rugat să-l las mai moale  – fiindcă nu mă mai loveşte – iar eu i-am dat drumul deşi îl puteam face praf în bătaie dacă doream”, povesteşte Sebastian. Însă imediat ce s-a văzut liber omul a luat o piatră şi a ameninţat că-i omoară pe cei doi – mamă şi fiu, deopotrivă. Văzând că nu e de glumit cu acest individ cei doi au dat să părăsească zona, grăbindu-se spre casă însă respectivul –  domiciliat în localitatea învecinată, Reteag, judeţul Bistriţa-Năsăud – se ţinea scai de ei, în căutare de scandal. Apoi a sărit pe tânăr, administrându-i o nouă repriză de pumni, încercând pe deasupra şi să-l strângă de gât. Speriat, Sebastian a scăpat de la „înghesuială” şi a sunat până la urmă la numărul de urgenţă 112. Povesteşte mai departe acesta, supărat că poliţia a sosit la faţa locului, însă, culmea! l-a incriminat pe el şi l-a amenințat cu o amendă usturătoare „pentru că animalul nu avea botniţă într-un loc public”.  „Eu ştiam că patrupedul trebuia să poarte botniţă într-un spaţiu public, nu în plin câmp, pe terenul meu, la trei kilometri de sat”, explică tânărul, intrigat. Apoi arată că, în continuare, după intervenţia poliţiştilor a ajuns la spitalul Municipal Dej unde a fost supus unor investigaţii medicale amănunţite, fiind îndrumat spre I.M.L. Cluj.

Sebastian este poftit curând în cabinetul de consultaţii, de unde se întoarce cu un certificat medico-legal în care i-au fost recomandate între şapte şi opt zile de îngrijiri medicale. Explică tânărul, înainte de a părăsi sediul instituţiei medicale, la fel de contrariat ca şi la început: „Insist să susţin că individul – Sergiu am aflat că se numeşte – nu avea nimic cu câinele meu fiindcă piatra o îndrepta numai spre mine, nu spre câine, iar mama se afla cu el, în lesă, la o distanţă apreciabilă de noi. De aceea consider că omul a minţit cu neruşinare”.


“La data de 17 iulie a.c., în jurul orei 23:00, Secţia 5 Poliţie Rurală 

Dej, a fost sesizată prin 112, de un tânăr în vârstă de 17 ani, cu privire la faptul că, în timp ce se afla pe raza localităţii Mica, a fost victima unei agresiuni. În cauză se fac cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de loviri sau alte violenţe, faptă prevăzută de Codul penal.

De asemenea, poliţiştii verifică şi aspectele referitoare la deţinerea câinelui de către persoana vătămată”, a declarat, pentru Gazeta de Cluj, ag. şef adj. Adrian Ştefan, purtător de cuvânt al I.P.J. Cluj.

LĂSAȚI UN MESAJ