Un patron a pălmuit şi strangulat un şofer care a deteriorat un panou electric, în timp ce întorcea un mastodont de 11 metri!

315

Incident violent, în dimineaţa zilei de luni 11 decembrie, pe strada Valea Seacă din Cluj-Napoca, între patronul firmei „Everest” Prodserv SRL şi şoferul unei macarale de transport! După ce Marin Dumitraş a deteriorat uşor un panou electric – nefiind ghidat de nimeni de pe şantier şi rulând pe o alee îngustă şi noroioasă – patronul firmei unde trebuia să descarce cărămidă, Darius Ştefănescu, a sărit la el, l-a luat la palme şi l-a strâns de gât. Rămas cu sechele de pe urma strangulării, victima a depus între timp plângere penală pe numele agresorului iar poliţiştii cercetează la această oră cazul.

 

Cu o urmă de degete, roşietică, pe gât şoferul în vârstă de 46 de ani declară, la I.M.L. Cluj, că a trecut prin încercarea vieţii lui, mai ales după ce s-a trezit cu patronul respectiv în fața lui: „Era ora 8.30 dimineaţa şi tocmai mă pregăteam să descarc nişte cărămidă, în şantierul său din Valea Seacă, dintr-o macara de transport marfă, lungă de 11 metri. Am intrat de pe strada principală şi am trecut pe secundară, cu spatele să descarc. Şi am agăţat uşa de la un panou electric, ieşit mult în afară, astfel că au sărit trei siguranţe. În secunda următoare m-am trezit cu patronul firmei și mâinile la gâtul meu apoi pălmuit de către acesta, fulgerător. Plus cuvinte de ocară cum n-am mai auzit în viaţa mea, de parcă aş fi omorât pe cineva.  Vreau să menţionez că nimeni de acolo nu m-a ghidat, toţi se uitau doar la mine cum mă chinui, iar uliţa era extrem de strâmtă, de circa 3 metri lăţime – şi noroioasă, aşa că efectiv n-am avut ce face şi am agăţat panoul. Dar tot eu am anunţat „Electrica” şi într-o jumătate de oră dauna a fost remediată”. A dat apoi telefon după poliţie şi la faţa locului a venit rapid un echipaj din comuna Baciu. A fost invitat la sediu pentru a le da lămuriri, însă martor ocular al incidentului a fost un angajat al patronului care, fiind de-al său, n-a vrut să declare nimic poliţiştilor. Explică în continuare dl. Marin: „După ce s-a mai liniştit a spus că se enervase extrem de tare. Dar în ciuda acestei justificări nu am să-l cruţ deorece acest lucru l-ar putea repeta cu altcineva – ori eu tocmai asta doresc: să nu i se întâmple nimănui ce mi s-a întâmplat mie…Am o experienţă de 25 de ani în domeniu şi nu accept o asemenea umilinţă din partea unui om, plus că tabloul era prea ieşit în afară şi nu avea nici protecţie, aşa cum ar fi normal”. Este poftit în cabinet, de unde se întoarce cu un certificat în care i s-au recomandat câteva zile de îngrijiri plus indicaţia să se prezinte la un examen de specialitate, omul având, în continuare, probleme. L-am contactat, telefonic, pe Darius Ştefănescu pentru a-i afla punctul de vedere referitor la acest caz, iar omul, impulsiv, mi-a aruncat următoarele: ”N-aveţi de ce să-mi cereţi un punct de vedere pentru că nu s-a întâmplat nimic! Ştiţi dumneavoastră ceva? N-aveţi altceva de lucru?” Apoi a închis telefonul…

„La Postul de Poliţie Rurală Baciu s-a depus o sesizare vizavi de ceea ce s-a întâmplat pe data de 11 decembrie. Acum se administrează probele aflate la dosar şi cercetările sunt în curs pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care s-a produs incidentul”, a declarat, pentru Gazeta de Cluj, comisar Gina Pop, purtător de cuvânt al I.P.J.Cluj.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ