Ungaria dispusă să facă un compromis de ziua națională a României

514

Budapesta ar putea reveni asupra deciziei de a le interzice diplomaţilor unguri să participe la recepţia de Ziua Naţională a României, de 1 Decembrie.

Declaraţia a fost făcută chiar de către ministrul ungar de externe, după o întâlnire cu omologul său român. El a precizat că nu vede nici un motiv să revizuiască interdicţia de participare la ceremoniile de 1 Decembrie, dar nici nu a declarat că ea va fi menţinută pe o perioadă nedeterminată.

Oficialul ungar a mai spus că speră ca partidele din Ungaria să evite acţiuni care ar putea expune minoritarea maghiară la atacuri extremiste sau naţionaliste, cu ocazia anului centenarului din România.

Şeful diplomaţiei de la Budapesta recunoaşte că, din motive istorice, 2018 va fi un an de importanţă majoră pentru România.

2 COMENTARII

  1. Parșivi ca de-obicei – și eu care credeam că e pentru menținerea bunelor relații! Ăștia și când se scuză te acuză:

    „Oficialul ungar a mai spus că speră ca partidele din Ungaria să evite acţiuni care ar putea expune minoritarea maghiară la atacuri extremiste sau naţionaliste, cu ocazia anului centenarului din România.”

    Cîte astfel de atacuri au fost împotriva maghiarilor din România? Invers, e la ordinea zilei în secuime.

  2. sa steie la ei acasa si de SFANTA SARBATOARE A UNIRII ROMANILOR DIN TARA SI DE PRETUTINDENI SA_SI CHEME LEPADATURILE LA BUDA. CINE NU NE DORESTE…INSEAMNA CA NU AVEM NEVOIE DE EI.

LĂSAȚI UN MESAJ