Universitatea Babeş-Bolyai într-un top 300 al celor mai bune instituţii de învăţământ superior din lume

108

Universitatea Babeş-Bolyai anunţă că este şi în acest an cea mai bine clasată instituţie de învăţământ superior din România din topul BRICS & Emerging Economies Rankings 2017, publicat de Times Higher Education, a cărei echipă de experţi evaluează universităţile în funcţie de indicatori ce ţin de cercetare, interacţiunea cu mediul de afaceri, anvergura internaţională şi tehnici de predare.

UBB se află în Topul BRICS & Emerging Economies Rankings 2017 pe locul 132 din 300 de universităţi incluse în ierarhizare.  Universitatea ”Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi şi Universitatea de Vest din Timişoara ocupă poziţia 200, iar Universitatea din Bucureşti se află în intervalul 251-300, potrivit adevarul.ro.

„Nicio altă universitate din România nu mai apare pe un loc vizibil în acestă ierarhizare. Rezultatul obţinut este congruent cu rezultatul Metarankingului Universitar-2016, care a poziţionat de asemenea UBB pe prima poziţie în ţară în anul 2016, prin prisma indicatorilor academici reflectaţi de clasamentele internaţionale de referinţă ale universităţilor“, anunţă reprezentanţii UBB.

Aceştia – ca şi reprezentanţii tuturor universităţilor din top – au primit felicitări de la Phil Baty, editorul pentru THE World University Rankings (care cuprinde toate clasamentele făcute de Times Higher Education):

„Nu este uşor să apari în 2017 BRICS & Emerging Economies Rankings, unde sunt folosiţi aceiaşi 13 indicatori de performanţă, riguroşi şi exigenţi, ca ai clasamentului global World University Rankings. Instituţiile trebuie să demonstreze atingerea unor standarde înalte de performanţă în predare, cercetare, perspectivă internaţională şi transfer de cunoştinţe, dar şi să concureze cu alte universităţi fruntaşe din peste 50 de ţări cu economii emergente. Luăm în considerare doar cele mai bune universităţi din acest grup, astfel că a face parte din lista primelor 300 de universităţi este o mare realizare în sine şi Universitatea Babeş-Bolyai merită felicitările noastre“.

În realizarea topului, Times Higher Education World University Rankings a folosit 13 criterii de bază grupate în jurul următorilor indicatori: calitatea procesului de predare (mediul de învăţare), cercetare (numărul şi prestigiul publicaţiilor), citările (factorul de impact), perspectiva internaţională (personal, studenţi şi cercetare), relaţia cu mediul de afaceri (transferul de cunoştinţe).

 

LĂSAȚI UN MESAJ