UPDATE: Plantație de cannabis descoperită în cartierul Iris. Cine sunt clujenii cercetați de DIICOT

2133

Poliţiştii din Cluj şi procurorii D.I.I.C.O.T., cercetează trei persoane care ar fi cultivat cannabis în scop de comercializare. Cei în cauză au fost reţinuţi pentru 24 de ore, iar ulterior arestaţi preventiv/la domiciliu.

La data de 3 octombrie a.c., poliţiştii din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Cluj-Napoca şi procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Cluj, au depistat în flagrant delict, în cartierul Iris, din Cluj-Napoca, o femeie şi un bărbat care ar fi recoltat plante de cannabis. Asupra acestora au fost găsite 56 de plicuri cu cannabis. 

Persoanele au fost identificate, stabilind că este vorba despre o femeie, de 31 de ani, şi un bărbat, de 23 de ani, din Cluj-Napoca. De asemenea, au fost efectuate percheziții la domiciliile celor două persoane depistate în flagrant, fiind identificată și a treia persoană bănuită de comiterea faptei, un bărbat, de 41 de ani, din Cluj-Napoca.

La locul de domiciliu al femeii, poliţiştii au descoperit şi ridicat 74 de plante de cannabis, ajunse la maturitate şi 100 de răsaduri de plante de cannabis, într-o seră. De asemenea, in imobil au fost găsite 3 kilograme de cannabis în cutii sau la uscat, în beci.

 În urma prezentării acestora în faţa instanţei,  doi dintre ei au fost arestaţi preventiv pentru 30 de zile, faţă de unul fiind dispusă măsura arestului la domiciliu.

La percheziții au participat și jandarmi din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Cluj-Napoca. Cercetările continuă, sub aspectul comiterii infracțiunii de trafic de droguri de risc.

 

Clujenii cercetați de DIICOT

”La data de 04.10.2017  procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Cluj împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Cluj-Napoca au au dispus reţinerea pentru o perioadă de 24 de ore a inculpaţilor Ogradă Diana Felicia, Aluaş Sergiu şi Maja Paul Adrian, pentru comiterea  infracţiunii de trafic de droguri de risc, în formă continuată.

În cauză există suspiciunea rezonabilă că începând cu luna mai 2017, în mod repetat şi în baza aceleiași rezoluţii infracţionale, inculpaţii Ogradă Diana Felicia şi Aluaş Sergiu au cultivat, transportat şi distribuit droguri de risc – cannabis – mai multor persoane, inclusiv prin intermediul inculpatului Maja Paul Adrian care a participat la distribuirea de droguri de risc -cannabis – și a fost depistat în flagrant delict, în Cluj-Napoca, alături de inculpata Ogradă Diana Felicia, asupra lor fiind descoperite 56 de plicuri cu cannabis.

În urma investigaţiilor efectuate în cauză s-a constatat că inculpații Ogradă Diana Felicia şi Aluaş Sergiu au înființat și cultivat o cultură de cannabis într-o seră aflată la locuința inculpatei Ogradă Diana Felicia.

Cu ocazia percheziției domiciliare au fost identificate și ridicate, 74 de plante de cannabis ajunse la maturitate şi 100 de răsaduri de plante de cannabis din seră, precum și 3 kilograme de cannabis  aflate în cutii sau la uscat, în beci, precum.

La data de 04.10.2017, Tribunalul Cluj a dispus față de inculpaţii Ogradă Diana Felicia şi Aluaş Sergiu măsura arestării preventive pentru o perioadă de 30 de zile, iar față de inculpatul Maja Paul Adrian – măsura arestului la domiciliu începând cu data de 04.10.2017.

Acțiunea s-a efectuat cu sprijinul  ofițerilor de poliție judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Cluj-Napoca și a jandarmilor din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Cluj-Napoca.

Suportul de specialitate  a fost asigurat de către  Direcţia Operaţiuni Speciale.

Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecții și inculpații beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție”, transmite DIICOT.

IMG-20171004-WA0008

IMG-20171004-WA0007

IMG-20171004-WA0005

IMG-20171004-WA0003

IMG-20171004-WA0002

LĂSAȚI UN MESAJ