UPDATE: Trei persoane au rămas blocate sub pamant. Una dintre acestea a fost scoasă din mină fără suflare

107

O galerie s-a surpat la mina Lupeni din Hunedoara. Trei persoane au rămas prinse sub pământ.

Incidentul s-a petrecut în timpul unor lucrări în mina Lupeni, în condițiile în care mai mulți stâlpi de susținere urmau să fie demontați.

La lucrări participau 11 oameni, dintre care opt au reușit să iasă la suprafață. Pentru salvarea celorlalți trei, echipele de salvare au coborât în mină.

Ministrul a precizat că a fost informat despre acestaă situație în jurul orei 14. Ministrul a spus că nu se cunoaște starea minerilor prinși în subteran.

„Trebuie să continuăm căutarea pentru a ne asigura că oamenii sunt salvați la timp”, a spus Toma Petcu.

El a precizat că se va deplasa în Valea Jiului și că secretarul de stat Dorel Vișan, care coordonează domeniul minier, a plecat deja spre Lupeni, potrivit digi24.

UPDATE:

Mobilizare de forţe cu ajutorul a 50 de mineri care au intrat pe rând în galerie ca să-i recupereze pe cei 3 colegi. Salvatorii au mers peste 3 kilometri printr-un tunel.

Primul dintre cei trei mineri prinşi în subteran a fost scos la suprafață la 11 ore de când s-a surpat galeria. Bărbatul a fost preluat de o ambulanţă SMURD și dus de urgenţă la Spitalul Floreasca, din Capitală. Acesta este momentan în comă.

După încă aproximativ o oră salvatorii au adus la ambulanţă încă un miner. Deşi a fost rănit la picior, bărbatul este într-o stare bună, spun medicii, şi a fost transportat la Spitalul din Petroşani pentru investigaţii.

Ce-l de-al treilea din păcate nu rezistat, fiind scos din subteran fără suflare, potrivit stirileprotv.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ