Utilizarea uleiului de cocos- beneficii

2428

Natura ne oferă o mulțime de beneficii și de surprize, noi trebuie doar să le descoperim! Cocosul este un ingredient neglijat de multe persoane, dar care ne ajută organismul atât în interior cât și la exterior. Poate multe gospodine cred că acest ingredient poate fi folosit doar la finalul prăjiturilor și presărat deasupra, când adevărul este că ar putea să-ți îmbunătățească și aspectul! Uleiul de cocos are o mulțime de întrebuințări.

BioboomÎn alimentație

Firește că primul gând atunci când auzim expresia „ulei de cocos” este că poate fi folosit în special în alimentație. Este foarte bun pentru gătit și foarte sănătos față de celelalte tipuri de uleiuri. Rămâne la fel chiar și la temperaturi ridicate și este perfect pentru persoanele care țin o dietă.

De asemenea, dacă doriți să faceți o prăjitură și nu aveți unt, uleiul de cocos este un înlocuitor prefect. Ba chiar îi oferă prăjiturii o aromă mai specială și o savoare în plus. Este perfect pentru cei care țin o dietă vegană.

Dacă ești consumator de smoothie-uri și îți place să mănânci sănătos, uleiul de cocos este un aport nutritiv grozav ce nu ar trebui să lipsească din alimentația ta. Dacă îți plac dulciurile în schimb, în special ciocolata, află că poți face o ciocolată de casă delicioasă folosindu-te de el!

În sănătate

Beneficiile uleiului de cocos în ceea ce privește sănătatea organismului nostru sunt nesfârșite. Dacă vrei să slăbești sănătos, e suficient să consumi o linguriță de ulei de cocos înainte de mese pentru a te simți mai sătul. Totodată acesta îți oferă mai multă energie și îți grăbește metabolismul.

Dacă ești răcit, te doare în gât și mai ai și febră, problema e ca și rezolvată. O linguriță de ulei de cocos te va face să te simți mai bine imediat. Acesta stimulează și funcțiile creierului și tratează infecțiile care pot apărea la sistemul auditiv.

Acesta ajută și la combaterea ciupercii Candida,  a paraziților, a păduchilor și îmbunătățește sistemul imunitar, iar dacă suferiți de hemoroizi, uleiul de cocos poate face minuni și în acest domeniu.

Dacă aveți probleme digestive, uleiul de cocos e mai mult decât necesar. Nu numai că îmbunătățește funcțiile acestuia, dar ajută și la combaterea anumitor afecțiuni ce pot apărea, cum ar fi ulcerul.

 

În cosmeticăulei-de-cocos-bio

În acest domeniu, uleiul de cocos este ca o mină de aur. Poate fi folosit în special ca soluție de curățat pielea, pentru îndepărtarea machiajului ca și demachiant, sau chiar și ca ulei de masaj. Îl poți încălzi puțin înainte de folosire și îți vei transofrma pielea într-una lucioasă și catifelată. Diminuează și vergeturile și previne apariția acestora. Dacă ai o piele uscată, îl poți folosi pe post de cremă hidratantă, iar dacă vrei să te bronzezi și să îți protejezi și pielea de razele UV, atunci este elementul perfect.

Îl mai poți folosi și ca balsam pentru buze, sau balsam pentru păr, iar dacă ai probleme cu acneea în uz intern uleiul de cocos restabilește dezechilibrul hormonilor, iar în uz extern poate fi aplicat direct pe coșuri.

Uleiul de cocos este perfect și pentru pielea bebelușilor. Îl poți folosi ca să-ți creezi propriile șervețele cu ulei de cocos pentru că ajută foarte mult la iritația provocată de scutec.

Încă nu ești convins că ai neapărată nevoie de ulei de cocos în casa ta? Cumpără-ți acum Ulei de cocos BIO la un preț avantajos și bucură-te de toate beneficiile pe care acesta le are.

 

LĂSAȚI UN MESAJ