Vasile Dîncu ar fi ajuns ”crainicul” lui Florian Coldea la DIGI24

481

Potrivit postului România TV, Vasile Dîncu ar trasa umbră politica editorială la postul de televiziune DGI24 și la revista Sinteza, finanțată tot de Zoltan Teszari.

Vasile Dîncu nu a răspuns apelurilor telefonice ale reporterilor Gazeta de Cluj pentru a comenta aceste informații.

Digi 24, precizăm, a fost înființat în martie 2012 și aparține companiei RCS&RDS, controlată de controversatul miliardar Zoltan Teszari, supranumit ”omul fără chip” grație absenței cvasi-totale din spațiul public. Interesant de remarcat o coincidență: după debarcarea lui Coldea din funcție, firma RCS&RDS, ”mama” Digi TV”, a fost supusă unei ofensive de proporții a procurorilor și asta chiar în momentul listării la bursă. În urmă cu un an, conform datelor oficiale, RCS&RDS avea datorii neplătite către buget de peste 45 de milioane de ron. (B.T.I.)

Politicianul clujean nu este străin de SRI, el fiind profesor asociat la Academia Naţională de Informaţii „Mihai Viteazul” București, școala de cadre a SRI. El a fost ministru al Informațiilor Publice (28 dec. 2000 — 19 iun. 2003), în Guvernul Adrian Năstase. În 2003, în urma restructurării guvernamentale, când Ministerul Informațiilor Publice a fost transformat în Agenția Pentru Strategii Guvernamentale, a rămas la conducerea acesteia, până în 2004. A fost ales senator în circumscripția electorală nr.13 Cluj (2004-2008), fiind ales pe listele PSD+PUR. În cadrul mandatului, a fost vicelider al Grupului parlamentar al Partidului Social Democrat (sept. 2006 — febr. 2008) și a făcut parte din Comisia pentru Cultură, artă și mijloace de informare în masă a Senatului. A deținut statutul de observator în cadrul Parlamentului European, activând în cadrul Grupului Partidului Socialiștilor Europeni, fiind membru al Comisiei pentru dezvoltare regională (până în dec. 2006).

 

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ