Veganii protestează în centrul Clujului față de măcelărirea mieilor de Paște

160

În această perioadă un grup de vegani protestează în centrul orașului față de practicile culinare din această perioadă a anului, mai exact față de tăierea mielor de Paște.

Participanţii la protest s-au adunat, miercuri, în Piaţa Muzeului din Cluj-Napoca, având asupra lor pancarte cu mesaje precum ”Viaţa unui animal în schimbul unei plăceri de câteva minute”, ”Tu la ce vârstă ţi-ai pierdut compasiunea”, ”Fii vegan, şi ei simt iubire, tristeţe, durere şi ei vor să trăiască”, ”De ce îl iubim pe unul, de ce îl ucidem pe celălalt?” sau ”Compasiune în locul obiceiurilor sângeroase. 3 milioane de miei ucişi în România de Paşti”.

Unul dintre protestatari a declarat că există alimente alternative la carnea de miel, astfel încât se poate face drob din cartofi, hrişcă şi tofu, mazăre, linte şi ciuperci sau de hrişcă şi nuci.

”Protestăm faţă de uciderea mieilor, se sacrifică milioane de miei de Paşti, suflete nevinovate. Trebuie să înceteze această practică, avem alimente alternative, nu mai avem nicio scuză pentru a continua să ucidem animalele”, a spus acesta.

Protestul veganilor va avea loc şi astăzi.

1 COMENTARIU

  1. De Craciun la porc unde ati fost? la caltabosi si jumere?

    Cata ipocrizie tre’ sa ai in cap sa spui ca si mielul e un suflet ? 80% DIN VOI SUNT SIGUR ATEI

    Cati dintre cei care au mers la protest nu mananca alta carne acasa pe ascuns?

    ROMANIA TREZESTE-TE! TOT voi ati fost si la protestele de acum o luna cand zeci de mii scandau ca nu vor renunta, cum s-a facut mai frugutz, cum nu a mai venit nimeni la proteste…

    Romanii-natia cel mai usor de prostit.

LĂSAȚI UN MESAJ