Vezi cine ia ”caimacul” contractelor de deszăpezire

887

Gazeta de Cluj vă prezintă contractele de deszăpezire pentru toate drumurile din județ. De departe, ”caimacul” este luat de cei de la SC Cridov, care au semnat cu DRDP Cluj un contract de peste 10 milioane de lei, fără TVA. Însă, nici primăriile comunale nu s-au lăsat mai prejos și au parafat contracte cu dedicație. De asemenea, Primăria din Huedin a parafat un contract cu o societate deținută de TODORUȚ GHEORGHE ADRIAN, finul lui Gheorghe Călătan, fost şef al Poliţiei Huedin.

 

Cel mai mare contract pentru deszăpeziri din Cluj a fost semnat între DIRECŢIA REGIONALĂ DE DRUMURI ŞI PODURI CLUJ și SC Cridov, în valoare 10.362.693,5 lei fără TVA – acord cadru, iar pentru Autostrada Transilvania cei de la DRDP Cluj au parafat cu S.C. EUROSPED, în valoare de 3.454.074 lei (fără TVA).

Pentru drumurile județene, Regia Autonomă de Administrare a Domeniului Public şi Privat a judeţului Cluj a încheiat un contract cu Drumuri si Poduri Județene CLUJ (subantreprenor) al SC DIFERIT S.R.L (3.771.769,01 lei, inclusiv T.V.A.), două contracte cu Asocierea Drumuri si Poduri Județene CLUJ şi Societatea de Construcţii Napoca S.A, unul în valoare de 2.608.427,73 lei, inclusiv T.V.A. și altul în valoare de 3.400.944,03 lei, inclusiv T.V.A..

 

Contracte pe bandă rulantă în comunele clujene

Primăria Aghireșu a încheiat un contract cu S.C. SAMANDREI S.R.L. Aghireşu pentru suma de 4000 lei/lună + 80 lei/oră funcţionare pe utilaj (2 utilaje) – fără TVA. PRIMĂRIA COMUNEI AŞCHILEU a încheiat contract cu S.C. TIALA CONSTRUCT S.R.L pentru suma de 95 lei/oră. Primăria din Baciu a încheiat cu două firme. Unul cu S.C. COMUNAL ECO S.R.L. pentru suma de 140 lei/oră de deszăpezire (lamă+antiderapant) 70 lei/oră împrăştiere antiderapant 30 lei/oră staţionare și altul cu S.C. GEOMAR SEED S.R.L. pentru suma de 110 lei/oră de deszăpezire (lamă+antiderapant) 500 lei/lună staţionare. Primăriile din Borșa, Căianu a încheiat un contract cu S.C. DRUMURI ŞI PODURI JUDEŢENE CLUJ S.A, suma fiind secretă. Primăria Comunei Călărași a încheiat un contract cu Daniel Onicaș, suma situaţiilor de lucrări acceptate de beneficiar, calculate pe baza cantităţilor real executate şi a tarifelor din oferta acceptată de beneficiar.

Primăria din Cămărașu a încheiat un contract cu Ioan Varga pentru suma de 65 lei/oră – manopera; se va acţiona cu utilajul proprietatea primăriei. Primăria din Căpușu Mare a încheiat două contracte pentru suma de 76 lei/oră fără TVA cu S.C. AGROMEC DUMBRAVA S.R.L. și cu Composesoratul Pădurilor şi Păşunilor Foştilor Iobagi din Agîrbiciu. Primăria din Cășeiu a încheiat trei contracte cu S.C. URIŞOREANA IMPORT EXPORT S.R.L. cu sumele de 45 de lei/mc de material antiderapant, 5 lei mc pentru transportul zăpezii și 80 de lei/mc pentru utilaj. Primăria Cătina a încheiat contract cu S.C. DRUMURI ŞI PODURI JUDEŢENE CLUJ S.A, suma situaţiilor de lucrări acceptate de beneficiar, calculate pe baza cantităţilor real executate şi a tarifelor din oferta acceptată. Primăria din Câțcău a încheiat un contract cu Cornel Vass și Dorel Frențiu, suma contractului fiind secretă.

 

La Ciurila, Bema câștigă dacă ninge

Primăria din Ceanu Mare a încheiat un contract cu S.C. EXCAVARI MIGHEL S.R.L. pentru suma de 50.000 de lei. Primăria din Chinteni a încheiat un contract cu S.C. M&F CONSTRUCT DRUMURI ŞI PODURI S.R.L. pentru suma de 98 lei/oră + TVA – intervenţie 60 lei/mc nisip, 4,5 lei /kg clorură de calciu, 400 lei/cursă. Primăria din Ciurila a încheiat contract cu SC Bema, suma situaţiilor de lucrări acceptate de beneficiar, calculate pe baza cantităţilor real executate şi a tarifelor din oferta acceptată. Primăria Cojocna a încheiat contracte cu Ioan Tocaci, Liviu Pop Grigore și SC Macro Instal Grup pentru suma de 85 de lei/oră și cu SC Mika Trans (Aprovizionare material anitderapant (nisip) – 55 lei/to, Achiziţie şi transport sare pentru deszăpezire – 270 lei/to, Încărcat mecanizat, transport şi evacuare zăpadă – 30,5 to lei/to, împrăştiere manuală material antiderapant din auto şi din grămezi – 18 lei/oră/muncitor, Deszăpezire mecanizată cu buldoexcavator 4×4 – 107 lei/oră, Transport material antiderapant cu auto – 60 lei/oră și Amplasare grămezi cu material antiderapant – 75 lei/to).

Primăria din Cuzdrioara a încheiat un contract cu Cristian Darius Vasilică pentru suma de 60 de lei/oră.

Primăria din Feleacu a încheiat două contracte cu S.C. HORI&FLORIN S.R.L pentru suma de 10.440 de lei și cu S.C. C&R PROCONSTRUCT S.R.L. pentru suma de 15.624 de lei. Primăria din Fizeșu Gherlii nu a încheiat niciun contract pentru deszăpezire.

Primăria din Floreși a încheiat un contract cu S.C. ECO QUATRO SALUB S.R.L., valoarea lucrărilor fiind stabilită în funcţie de situaţia meteo, a drumurilor şi lucrările de deszăpezire efectuate.

 

La Jucu deszăpezirea costă 80.000 de lei

Primăria din Frata a încheiat un contract cu S.C. MICHELLA COM S.R.L (Curăţarea manuală a zăpezii – şanţuri şi podeţe – 30 lei/oră muncitor, Aprovizionare material antiderapant – 69 lei/to, Încărcat mecanizat, transport şi evacuare zăpadă – 28 to lei/to, Împrăştiere manuală material antiderapant din auto şi din grămezi – 38 lei/to, Împrăştiere manuală material antiderapant din grămezi – 65 lei/to, Deszăpezire mecanizată cu tractor multifuncţional 4×4 – 90 lei/oră, Deszăpezire mecanizată cu buldoexcavator 4×4 – 95 lei/oră și Curăţat mecanizat cu auto + lamă + solniţă – 125 lei/to).

Primăria din Gârbău a încheiat un contract cu S.C. AGA ADRIANO S.R.L (Lucrări cu buldoexcavator – 95 lei + TVA/oră, Lucrări cu bascula – 85 lei + TVA/oră, Material antiderapant (balast) – 40 lei + TVA/oră).

Primăria din Iclod a încheiat un contract cu S.C. DRUMURI ŞI PODURI CLUJ S.A., valoarea lucrărilor fiind stabilită în funcţie de utilajele folosite, condiţiile meteo şi timpul prestat. Cei din Izvoru Crișului au încheiat un contract cu SZTRANYAK ZSOLT TIBI pentru suma de 20 lei/oră buldoexcavator și 130 lei/oră tractor cu lamă. Primăria din Jucu a încheiat un contract cu S.C. PRODMIN S.R.L pentru suma de 80.000 de lei+TVA.

 

37,2 lei/oră, prețul unui muncitor

Cei din Luna au încheiat un contract cu SC Bema Prodserv (Curăţat mecanizat zăpada cu auto+lamă+solniţă – 161,2 lei/oră, Aprovizionare sare – 471,2 lei/to, Aprovizionare  material antiderapant + s – 85,56 lei/to, Amplasare grămezi – 85,56 lei/to, Împrăştiere manuală material antiderapant din grămezi – 85,56 lei/to, Împrăştiere manuală material antiderapant din auto – 47,12 lei/to, Deszăpezire mecanizată cu UNIMO, utilaj cu tracţiune integrală – 47,12 lei/oră, Deszăpezire mecanizată cu tractor 4×4 – 111,6 lei/oră, Deszăpezire mecanizată turbofreză – 198,4 lei/oră, Deszăpezire mecanizată cu plug zăpadă tip V (viscol) – 198,4 lei/oră, Deszăpezire mecanizată cu autogreder – 161,2 lei/oră, Curăţire manuală şanţuri şi podeţe – 37,2 oră/muncitor, Transport şi evacuare zăpadă – 34,72 lei/to, Încărcat mecanizat – 34,72 lei/to, Deszăpezire cu staţionare, cu utilaj pus la dispoziţie la faţa locului – 22 lei/oră, 12 ore/zi).

Primăria Comunei Mănăstireni a încheiat un contract cu Paveli Crișan pentru suma de 85 de lei/oră, iar Primăria din Mărișel a încheiat un contract cu Alex Vasile Rus și SC Cata Alpin SRL, suma fiind secretă. Primăria din Mica a încheiat un contract cu Timarean SRL pentru suma de 10.000 de lei.

Cei din Mihai Viteazu au încheiat cu S.C. RITAK un contract pentru suma de 9.114 lei pentru perioada 01.12.2015-28.02.2016. Cei din Mințiu Gherlii au încheiat contract cu S.C. DRUMURI ŞI PODURI CLUJ S.A suma situaţiilor de lucrări acceptate de beneficiar, calculate pe baza cantităţilor real executate şi a tarifelor din oferta acceptată.

Cei din Mociu au încheiat un contract cu S.C. AUTONIVA pentru suma de 85 lei/oră + TVA. Primăria Comunei Moldovenești a încheiat un contract cu S.C. GHERMATEX TRANS S.R.L pentru suma de 120 lei/oră + TVA (acţionare cu tractor sau autogreder) sau 80 lei/oră + TVA (acţionare cu buldoexcavator).

 

La Recea Cristur contractul este secret

Cei din Palatca au încheiat un contract cu S.C. CRIDOV S.R.L. pentru suma de 30.590,74 lei + TVA. Cei din Petreștii de Jos au încheiat contract cu SC Bema pentru 40.000 de lei. Aceeași firmă a încheiat contract cu primăria din Ploscoș (Curăţat mecanizat zăpadă cu auto+lamă+solniţă – 161,2 lei/oră (inclusiv TVA), Aprovizionare sare 471,2 lei/to (inclusiv TVA), Amplasare grămezi – 85,56 lei/to (inclusiv TVA), Aprovizionare material antiderapant+s –  85,56 lei/to (inclusiv TVA), Împrăştiere manuală material antiderapant din grămezi – 85,56 lei/to (inclusiv TVA), Împrăştiere manuală material antiderapant din auto – 47,12 lei/to (inclusiv TVA), Deszăpezire mecanizată cu Unimog, utilaj cu tracţiune integrală – 47,12 lei/oră (inclusiv TVA), Deszăpezire mecanizată cu tractor 4×4 – 111,6 lei/oră (inclusiv TVA), Deszăpezire mecanizată cu turbofreză – 198,4 lei/oră (inclusiv TVA), Deszăpezire mecanizată cu plug zăpadă tip V – 198,4 lei/oră (inclusiv TVA), Deszăpezire mecanizată cu autogreder – 161,2 lei/oră (inclusiv TVA), Curăţire manuală şanţuri şi podeţe – 37,2 lei/oră/muncitor, Transport şi evacuare zăpadă – 34,722 lei/to (inclusiv TVA).

Primăria din Recea Cristur a încheiat un contract cu S.C. A&D PRODCOM S.R.L, valoarea lucrărilor fiind stabilită în funcţie de situaţia meteo, a drumurilor şi lucrările de deszăpezire efectuate. La fel a procedat și Primăria Râșca, care a încheiat două contracte, unul cu S.C. JON PRESTSERV și S.C. ADOCALEB S.R.L., și Primăria Săndulești, care a încheiat un contract cu S.C. MIR TRANS, valoarea lucrărilor fiind stabilită în funcție de situația meteo.

Primăria din Săvădisla a încheiat un contract cu S.C. TRUBINSTAL S.R.L (Acţionare cu utilaje – 110 lei/oră +TVA, Asigurare amestec sort+sare – 130 lei/oră +TVA, Asigurare personal pentru împrăştiere amestec – 10 lei/oră/pers. +TVA, Asigurare permanentă 1 utilaj şi 1 persoană 10 ore  – 10 lei/zi +TVA). Primăria din Sâncraiu a încheiat un contract cu SZASZ-ZSIGA ATTILA pentru suma de 55 de lei/oră.

Primăria din Sînpaul va face lucrările cu S.C. UTILITĂŢI PUBLICE SÎNPAUL S.R.L pentru 120 de lei/oră.

 

Diferit se bagă și la comune

Primăria din Tureni a încheiat două contracte, unul cu S.C. I&C TRANSILVANIA CONSTRUCT pentru suma de 70.000 lei + TVA și altul cu S.C. BEMA PREDSERV S.R.L în valoare de 50.000 lei + TVA. Primăria din Vad a încheiat un contract cu SC Marifel pentru sumele de Curăţat mecanizat cu auto + lamă + solniţă – 161,2 lei/oră, Aprovizionare sare – 171,2 lei/to, Aprovizionare material antiderapant + s – 85,6 lei/to, Amplasare grămezi – 85,56 lei/to, Împrăştiere manuală material antiderapant din grămezi – 85,56 lei/to, Împrăştiere manuală material antiderapant din auto – 47,12 lei/to, Curăţire manuală şanţuri şi podeţe – 37,2 lei/oră/muncitor, Încărcat mecanizat – 34,72 lei/to, Deszăpezire cu staţionare, cu utilaj pus la dispoziţie la faţa locului – 22 lei/oră, 12 ore/zi.

Cei din Valea Ierii au încheiat un contract cu SC Diferit (Răspândire material antiderapant, inclusiv procurarea antiderapantului – 122,95 lei/to (fără TVA), Răspândire material antiderapant ÎN amestec cu sare, inclusiv procurarea antiderapantului – 147,79lei/to (fără TVA), Deszăpezire mecanică cu ATB cu lamă – 190 lei/oră (fără TVA), Deszăpezire mecanică cu utilaj multifuncţional cu lamă – 190 lei/oră (fără TVA), Deszăpezire mecanică cu autogreder – 149,99 lei/oră (fără TVA), Deszăpezire mecanică cu autofreză – 199,84 lei/oră, Deszăpezire mecanică cu ATB cu lamă şi solniţă – 190 lei/oră (fără TVA), Deszăpezire mecanică cu  utilaj multifuncţional cu lamă şi solniţă– 190 lei/oră (fără TVA), Deszăpezire mecanică cu buldoexcavator – 100 lei/oră (fără TVA), Plombare gropi, îmbrăcăminţi asfaltice cu mixtură stocabilă la rece – 1754,53 lei/to).

Cei din Viișoara au încheiat un contract cu S.C. GHERMATEX TRANS (Intervenţie cu autogredere  – 140 lei/oră + TVA, Intervenţie cu buldoexcavator – 80 lei/oră + TVA, Intervenţie cu tractor cu lamă  – 120 lei/oră + TVA, Intervenţie cu volă 20 to, cupă de 3 mc – 190 lei/oră + TVA) iar Primăria din Vultureni a încheiat un contract cu SC Project Escav, fără a specifica valoarea lucrărilor.

 

 

Cine deszăpezește în regie proprie

Comunele Aiton, Aluniș, Apahida, Băișoara, Beliș, Bobâlna, Bonțida, Buza, Călățele, Chiuiești, Ciucea, Cornești, Dăbâca, Geaca, Gilău, Iara, Jichișu de Jos, Răcătău, Mărgău, Negreni, Poieni, Săcuieu, Sic, Sînmartin, Suatu (în caz de necesitate se va apela la firma clujeană Diferit), Tritenii de Jos, Țaga și Unguraș vor face deszăpezirea în regie proprie.

 

deszapezire-mapn

Rosal și Brantner iau bani pe zăpada clujenilor

La nivelul municipiului Cluj Napoca, contractele de deszăpezire sunt încheiate cu SC Rosal și S.C. BRANTNER SERVICII ECOLOGICE. Prețurile ambelor contracte sunt următoarele: Curăţat manual zăpadă şi gheaţă – 185,16 lei/1000mp (fără TVA), Curăţat, încărcat, depozitat mecanic zăpadă – 8,02 lei/mc (fără TVA), Acţiune de pluguit – 9,82 lei/1000mp (fără TVA), Acţiune de combatere polei – 21,45 lei/1000mp (fără TVA), Curăţare de zăpadă şi gheaţă guri de scurgere – 0,04 lei/buc (fără TVA), Curăţat manual zăpadă şi gheaţă – 185,16 lei/1000mp (fără TVA), Curăţat, încărcat, depozitat mecanic zăpadă – 8,02 lei/mc (fără TVA), Acţiune de pluguit – 9,82 lei/1000mp (fără TVA), Acţiune de combatere polei – 21,45 lei/1000mp (fără TVA), Curăţare de zăpadă şi gheaţă guri de scurgere – 0,04 lei/buc (fără TVA).

La Turda, deszăpezirea va fi făcută de Domeniul Public SA, iar contractul este în valoare de 300.000 de lei. La Cîmpia Turzii, lucrările vor fi făcute de S.C. COMPANIA DE SALUBRITATE C MPIA TURZII, prețul lor fiind pentru Curăţat zăpadă cu tractor şi semigreder – 99,215 lei/oră (fără TVA),  Combatere polei cu nisip  din autocamion (manual) – 46,258 lei/to (fără TVA), Combatere polei cu nisip  din autocamion (mecanizat) – 33,841 lei/to (fără TVA), Combatere polei cu sare  din auto (manual) – 286,841 lei/to (fără TVA), Combatere polei cu sare  din auto (manual) – 272,43 lei/to (fără TVA), Combatere polei cu nisip  din grămezi (manual) – 36,447 lei/to (fără TVA), Combatere polei cu sare  din grămezi (manual) – 274,576 lei/to (fără TVA), Utilaj transport material antiderapant (tractor+remorcă) – 95,865 lei/oră (fără TVA), Manoperă personal deservire pe timp de zi – 15,331 lei/oră (fără TVA), Manoperă personal deservire pe timp de noapte – 19,164 lei/oră (fără TVA), Transport cu autocamionul materiale antiderapante/zăpadă – 10,742 lei/to (fără TVA), Încărcare cu încărcător frontal material antiderapant/zăpadă – 440,374 lei/100 mc (fără TVA), Curăţare mecanică a zăpezii auto cu lamă – 88,935 lei/oră (fără TVA), Curăţare mecanică a zăpezii auto cu lamă+sărăriţă – 114,692 lei/oră (fără TVA), Curăţare mecanică a zăpezii auto +sărăriţă – 112,728 lei/oră (fără TVA), Transport material antiderapant cu autobasculantă – 81,659 lei/oră (fără TVA), Combatere polei cu clorură de calciu din autocamion (manual) – 1817,436 lei/to (fără TVA), Combatere polei cu clorură de calciu din autocamion (mecanizat) – 1799,346 lei/to (fără TVA), Combatere polei cu clorură de calciu (manual) – 1816,976 lei/to (fără TVA).

Primăria din Dej va face lucrările în regie proprie, municipalitatea din Gherla va face aceste lucrări cu S.C. ADMINISTRAREA DOMENIULUI PUBLIC GHERLA S.A.

Cei din Huedin au contractat serviciile SC TRANS CROWN pentru suma de 121915 lei fără TVA. Firma este patronată de TODORUȚ GHEORGHE ADRIAN, finul lui Gheorghe Călătan, fost şef al Poliţiei Huedin.

LĂSAȚI UN MESAJ