Vezi cum trăgea sforile fostul consilier SRI al lui George Maior

154

Sergiu Ciobanu, fost consilier al lui George Maior pe vremea când acesta era Secretar de stat în Ministerul Apărării Naţionale, dar și director al SRI, este implicat în dosarul CNS.

Potrivit unor stenograme apărute în spațiul public, Ciobanu, care este și finul lui George Maior, se mândrea cu rețeaua de relații creată în jurul familiei Maior.

Medic: Băi, este un om care este prietenul lu’ LIVIU de multă vreme şi medicul personal şi a lu’ nevastă-sa şi a lu’ fiu-său cu ochii, cu… A fost pe la mine cu TOBĂ ieri. Am avut o vizită foarte frumoasă şi nişte discuţii foarte mişto. Bă, îs oameni elevaţi, în pana mea…

Începînd cu cea de-a doua stenogramă, apar dezvăluiri despre relația lui Sergiu Ciobanu și George Maior, actualul ambasador al României în SUA. Dar mai apare și un amănunt deloc de netrecut, modul în care doamna Maior, soția ambasadorului, alege să îi înlesnească viitorul unui apropiat. Afirmațiile făcute de Sergiu Ciobanu sunt halucinante și devoalează modul în care se câștigă și se dezvoltă prietena la nivel înalt.

Stenograma 2 Interlocutor: Bine, am înţeles că naşul dumneavoastră este domnul Maior Sergiu Ciobanu: Da, e naşu’ (…) Actualul ambasador al Românei în SUA este naşul meu. El este căsătorit şi el cu o doamnă. Acea doamnă l-a cărat pe Burcea în spate din 2004. L-a promovat, ba acolo, ba la Casa OPSNAJ, ba la Casa nu știu ce. Burcea în sus, Burcea în jos, Bur… El i-a făcut tot, el i-a făcut operații, el a făcut tot, înțelegi? Deci, aici e o chestie… nu mai e o chestie că vii din partea cuiva, este o chestie sufletească, e o chestie… așa. În plus de asta, nevastă-mea i-a făcut PR-ul tot timpul. Stenograma  3 Sergiu Ciobanu: Am trecut în rezervă pentru că mă avantaja foarte mult pensia şi toate lucrurile astea şi n-am vrut să risc să schimbe ăştia legislaţia, să schimbe legislaţia şi să mă trezesc că, vezi Doamne, ce ştiu eu ce… Şi ideea e că luam salariu când eram la ei 9.400 şi am pensia de… 10.800. Eu am… mă rog, în sistemul ăsta medical am foarte multe cunoştinţe. Şi acuma sunt directorul departamentului de securitate la (…). E mult mai simplu acuma să te ocupi din… să faci anumite chestii de afară pentru că nu mai intervin anumite lucruri, nici trafic de influenţă, nici… nimic. Adică acuma lucrez pe aşa zis lobby şi aşa mai departe. Eu m-am ferit întotdeauna de chestiile astea pentru că în spatele meu am şi nişte naşi şi aşa mai departe care sunt destul de vizibili şi n-au vrut să se… să fie vreodată pus în… Stenograma 4 Sergiu Ciobanu: Ă, eu când am… eu lucrez din anul 2000 cu Maior, cu Maior ăsta. El când a fost numit la SRI, eu am fost primul lui consilier, prim-consilier al directorului SRI. Deci, eu am plecat pentru că n-au vrut să… Toți au avut probleme ca să fie ajutați, printre care și Burcea. Să ajungă la Casă, ar trebui să ajungă și el la mine. Eu l-am împrietenit cu familia… Nu vorbesc de acuma, eu vorbesc din anii 2000. Eu vorbesc din anul 2004, din 2003, 2004, vorbesc de ani. De atunci vorbesc eu, că atunci a fost pus Burcea pe linie dreaptă cu cine trebuie. Și fiecare, ca să ajungă…

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ