Florian Walter era iniţial Florian Buşcă. Toată lumea ştie asta. El şi-a schimbat chiar şi numele de Walter, însă, de această dată, doar din titulatura firmelor sale. Una dintre societăţile sale şi-a schimbat denumirea din Walter Company în Universal Millenium Company. Lupul îşi schimbă banii, dar datoria ba. El a încercat să recupereze mai mulţi bani decât a băgat în Universitatea Cluj, însă instanţa nu i-a dat câştig de cauză. Acesta a adus banii sub formă de împrumut prin mai toate companiile sale, chiar şi prin cea menţionată anterior. Se pare că norocul nu este întotdeauna de partea lupului.

Acţionarii clubului de fotbal Universitatea Cluj, conform raportului de insolvenţă, sunt: Fundaţia „Uniunea Universităţilor Clujene”, Asociaţia „Fotbal Club Universitatea Cluj”, Consiliul Local al municipiului Cluj-Napoca, Fundaţia Transilvania, Camera de Comerţ şi Industrie Cluj, SC Oncos SA, SC Ben&Ben SA, SC Intop Construction SRL şi Mărginean Ioan. Singurul interpus al lui Walter este Ioan Mărginean. „Florian Walter a venit măcar cu bani de acasă”, este argumentul unei părţi a suporterilor care îl apreciază pe fostul acţionar dinamovist. Ce nu ştiu aceştia este că în plin proces de insolvenţă Walter a încercat să îngroape clubul mai tare în datorii cu numeroase contestaţii la procesul de insolvenţă prin care a cerut şi mai mulţi bani.
Toate contestaţiile lui Walter au fost respinse de către instanţă, reieşind caracterul adevărat al lui Buşcă. DIICOT îl cercetează pe Walter, iar aceste dosare pierdute de la Tribunalul Comercial Cluj ar putea să îi fie puse în faţă lui Walter şi să fie întrebat de ce a vrut să scoată şi ultimul bănuţ de pe clubul de fotbal.

Legătura cu Ioan Rus
Universitatea Cluj are relaţii de afaceri cu fostul ministru de interne, actualmente vicepreşedinte PSD, Ioan Rus. Mai precis, unul dintre acţionarii Universităţii Cluj, Fundaţia Transilvania, este asociată în cadrul unei alte fundaţii, Fundaţia Handbal Club Transilvania, cu două societăţi deţinute de Ioan Rus: RMB Inter Auto şi Autosincron. Relaţia este cu atât mai ciudată cu cât Ioan Rus a fost până nu demult asociatul lui Arpad Paszkany, patronul CFR Cluj, echipa rivală a Universităţii. În cadrul aceleiaşi asocieri mai sunt şi alte nume grele: Transavia SA, Transilvania Development, firma deţinută de Sorin Dan şi
care este creditorul Universităţii Cluj, Dacia Service Feleac, societate patronată de Ovidiu Turcu, Universitatea de Știinţe Agricole şi Medicină Veterinară Cluj şi Universitatea Tehnică. Fundaţia Transilvania a fost reprezentată în Adunarea Generală a Acţionarilor a SC Fotbal Club Universitatea Cluj de către Nicolae Tarcea, director adjunct al Băncii Transilvania. Nicolae Tarcea este recent şi membru în boardul echipei U Mobitelco. Insolvenţa lui Andrei Cionca, unul dintre oamenii din insolvenţă cu cele mai multe relaţii, a ajuns să fie băgat şi în procedura Universităţii Cluj. Chiar dacă acesta nu este băgat direct în
această procedură, el reprezintă insolvenţa unuia dintre acţionarii Universităţii, respectiv Asociaţia Fotbal Club Universitatea Cluj.

În anul 2012 asociaţia are, conform bilanţului de pe Ministerul Finanţelor, datorii de peste 5 milioane de lei care trebuie plătite în acest an. Culmea este că, din veniturile de 69.432 de lei pe care le-a încasat anul trecut, aceasta va avea o misiune destul de dificilă.

Cine stă la coadă pentru banii Universităţii
Numeroase companii stau la coada insolvenţei Universităţii Cluj să-şi primească banii înapoi. Unele dintre aceste companii, anunţate drept sponsorii clubului, aşteaptă cu mare interes banii înapoi. Este şi cazul Iulius Mall Cluj, societate deţinută de omul de afaceri cu relaţii în PNL Iulian Dascălu, a cărei reclamă apare la meciurile universităţii. O altă societate, de această dată de stat, care aşteaptă bani de la Universitatea Cluj este Regia Autonomă de Administrare a Domeniului Public şi Privat (RAADPP), societatea care iniţial a deţinut stadionul clujean. Alte societăţi „cunoscute” care stau la coadă pentru banii unei echipe aflate în faliment sunt Unita Turism Holding, Transilvania Development, companie deţinută de milionarul Sorin Dan, Reset Media, firmă deţinută de către Daniel Lupean, Gheorghe Ioan Petrule şi Emil Flaviu Chezan.

Pierderile lui Walter
Patru procese recente de contestaţie a avut Florian Walter în care a încercat să scoată mai mulţi bani de pe spatele Universităţii Cluj. De fiecare dată a pierdut procesele. „Respinge contestaţia la măsura luată de administratorul judiciar formulată de contestatorii Walter Florian, SC Universal Millenium Company SRL (fosta SC Walter Company SRL, n.r. deţinută de asemenea de Walter Florian împreună cu Walter Emanuela Rebeca şi Sandu Didona), SC Bella Andra SRL (n.r. restaurantul lui Florian Walter), SC Euro Grup Clean Products SRL (n.r. societatea fiului lui Florian Walter-Alexandru Cosmin), şi SC Romprest Servicii Integrate SRL (n.r. o altă societate deţinută de către Walter) în contradictoriu cu administratorul judiciar S.P. „A&A CONSULTANTS” IPURL desemnat să administreze procedura insolvenţei debitoarei SC Fotbal Club Universitatea Cluj SA. În temeiul art. 164 Cod procedură civilă dispune conexarea prezentei cauze la dosarul 106/1285/2013 al Tribunalului Specializat Cluj. Definitivă şi executorie. Cu drept de recurs în termen de 7 zile de la comunicare”, arătau magistraţii de la Tribunalul Comercial într-o sentinţă dată pe 19 iunie. Cum Walter nu a făcut contestaţii, sentinţa a rămas şi irevocabilă. Aceasta este doar una dintre cele patru sentinţe pierdute de Walter la Tribunalul Comercial în luna iunie. Universitatea Cluj este creditor în cadrul procesul de insolvenţă al altui club de fotbal, Rapid. Suntem curioşi dacă există persoane influente din Cluj care să nu aibă un amestec în insolvenţa Universităţii Cluj. Oricum, vom continua să vi-i prezentăm pe cei care au adus clubul la nivelul unde este el acum.
Tiberiu Hrihorciuc

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.