Zborurile de la Cluj afectate de greva Romatsa

1709

Update: Ministrul Transporturilor neagă organizarea grevei

Controlorii de trafic din ROMATSA au anunțat că marți, 30 mai, începând cu ora 9, declanșează grevă generală și că vor asigura controlul la doar o treime din zborurile programate. Sindicaliștii spun că ROMATSA e aproape de faliment, dar sunt contraziși de ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc.

”Trebuie să modificăm OUG 46. Am convenit să stabilim un calendar comun de negocieri. ROMATSA nu este în pericol de a intra în faliment. Sunt convins că greva de mâine va dura destul de puțin, maxim 3 ore, din ce am aflat de la liderii de sindicat. Nu sunt probleme pe partea de siguranță aeronautică.”, a declarat ministrul Răzvan Cuc.


 

Traficul aerian din România va fi blocat începând de marți, 30 mai! Asta pentru că angajații ROMATSA, controlorii de trafic, intră în grevă generală și doar o treime din zboruri vor fi efectuate, arată cei de la stiripesurse.ro. Vor fi afectate atât cursele care aterizează în România, cât și cele care decolează. ”Dacă am fi pus greva după 5 iunie, era degeaba. ROMATSA ar fi intrat în faliment.”, a anunțat Gabriel Tudorache, lider sindical ROMATSA. Sindicaliștii cer renegocierea contractului colectiv de muncă și se plâng de numărul insuficient de angajați.

Zborurile anulate vor fi decise de Eurocontrol. Controlorii de trafic vor opri lucrul, marți, 30 mai, începând cu ora 9.00, greva generală fiind pe termen nelimitat, potrivit declarațiilor sindicaliștilor.

318 zboruri sunt programate în ziua declanșării grevei generale la Romatsa. Cursele sunt spre și dinspre Paris, Birmingham, Copenhaga, Majaga, Belgrad, Istambul, Zurich, Frankfurt, Londra, Atena, Viena, Torina, Roma, Budapesta, dar și alte orașe europene. Sunt și curse interne, spre și dinspre Cluj, Iași, Timișoara, Oradea, și alte destinații interne.

LĂSAȚI UN MESAJ