Zona Între Lacuri plină de gunoaie

94

Municipalitatea clujeană și Garda de Mediu cluj au fost sesizate de deputatul USR Adrian dohotaru despre faptul că în zona Între Lacuri au apărut adevărate depozite ilegale de deșeuri în spațiul fostei pepiniere RADP și în împrejurimi. Sunt zeci de exemple în ultimul timp de depozitare ilegală de deșeuri.

Situația este cu atât mai gravă cu cât Primăria s-a angajat în urmă cu câțiva ani, în urma solicitărilor societății civile, ca spațiul din jurul lacurilor să fie transformat în parc. Este vorba de așa-numitul Parc Est (Între Lacuri) care să întregească cele trei parcuri deja existente (Parcul Iulius, Parcul Tulcea și Baza Sportivă Gheorgheni). Miza nu e mică, atâta timp cât e vorba de cel mai mare spațiu public clujean și unul dintre cele mai mari parcuri din România după 1989.

”Pentru a diminua depozitarea ilegală de deșeuri, vă solicit:

 • Crearea unor bariere auto la capătul dinspre Selgros al viitorului parc și la capătul vestic, de la intrarea în fosta pepinieră, care să limiteze considerabil traficul auto în zonă și posibilitatea de a depozita gunoaie.
 • Vigilență din partea paznicilor RADP care să facă ronduri în zonă pentru a diminua aruncarea gunoiului.
 • Transformarea aleii asfaltate existente în alee pietonală și ciclistă pentru a aduce zona într-un circuit de agrement. Prin facilitarea accesului în zonă pentru iubitorii de mișcare și natură, depozitarea ilegală s-ar diminua considerabil pentru că fosta pepinieră nu ar mai fi folosită ca teren viran.
 • Negocierea cu proprietarii privați, așa cum s-a promis, pentru a redobândi în proprietate publică o parte din zona pepinierei care a fost retrocedată. Solicitarea vine în consens cu cererile realizate în cadrul procesului de bugetare participativă: https://bugetareparticipativa.ro/proiecte/parcul-intre-lacuri/”, cere deputatul clujean.

1 COMENTARIU

 1. 1 Crearea unei bariere presupune ingradirea accesului proprietarilor la proprietati.
  2. Cine plateste salariul paznicilor de la RADP pentru a pazii proprietatile private? Poate achita Domnul Dohotaru!
  3.Transformarea terenurilor proprietate privata? Domnule Dohotaru inanite de a face solicitari documenteaza-te, citeste legislatia!
  4. Negocierea cu proprietarii privati presupune despagubiri la justa valoare! Nu se doreste acest lucru din conta se doreste cumpararea pe 2 euro/mp.
  De cati ani prorietarii achita impozite si nu pot sa isi foloseasca proprietatile?
  Proprietarii asteapta sa fie obligati sa plateasca impozit majorat ca nu curata terenul nici decum sa poata folosi un bun de drept.
  Domnule Dohotaru ocupa-te de alceva mai serios sau daca nu taci! Cumpara-ti teren sa iti faci pista si nu uita ca Clujul este ,, Un sat mai mare,, lumea te cunoaste stie de unde ai pornit! Este aberant acum sa ai astfel de pretentii stiind ce conditii ai avut!

LĂSAȚI UN MESAJ