Foto: ziuaruldeiasi.ro

Inspectoratul General pentru Imigrari – Serviciul pentru Imigrări Cluj au identificat 9 străini care trăiau ilegal în Cluj, în urma verificărilor din perioada 13-18 noiembrie. Aceste acțiuni au fost întreprinse pentru a combate aflarea ilegală a străinilor pe teritoriu României.

În urma verificărilor s-au descoperit 9 arabi cu ședere ilegală, dintre care 2 erau din Siria, 2 din Palestina, 3 din Tunisia, unul din Maroc și unul din Mauritius.

Un tunisian a trecut granița României în baza unei vize de lungă ședere pentru studii, dar după expirarea acesteia nu a părăsit țara, astfel fiind lipsit de dreptul de ședere.

Cetățeanul din Maroc a absolvit o instituții de învățământ superior din CLuj-Napoca și s-a aflat pe teritoriul României cu permis de ședere în scop de studii.

Dat fiind faptul că nici unul dintre ei nu au respectat condițiile legale de ședere în România, aceștia sunt nevoiți să părăsească țara în cel mult 15 zile, conform unei decizii oficiale de returnare. Cetățeanului tunisian i se va interzice intrarea pe teritoriul României pentru jumătate de an, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 194/2002 despre regimul străinilor în România cu completările și modificările aduse ulterior.

Cât despre ceilalți 7 tineri, polițiștii i-au sfătuit să depună actele necesare, în timpul cel mai apropiat, în vederea reglementării dreptului de ședere pe teritoriul României în scop de studii, fiindcă sunt înscriși la universitățile din Cluj-Napoca și s-a cofirmat  că aceștia frecventează cursurile.

Totuși, acestora li s-au aplicat contranvențional amenzi în valoare totală de 4.700 lei, în conformitate cu prevederile documentului normativ O.U.G. nr. 194/2002, privind regimul străinilor în România cu completările şi modificările ulterioare.

Sursa: monitorulcj.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.