Început de săptămână încărcat pentru Senatorul Alexandru Cordoș care reprezintă interesele turdenilor la București.

Cordoș a formulat două întrebări și o interpelare, pe trei puncte de maximă importanță, două la nivel local și unul la nivel național.

În primul rând, Cordoș s-a interesat de situația persoanelor cu autism din Turda, formulând o interpelare către Ministerul Muncii și Ministerul Sănății.

Acesta a spus că din nefericire sunt mulți oameni care suferă de autism, dar un lucru bun este faptul că există centre de consiliere și asistență pentru aceștia. Însă în Turda nu se află astfel de centre și e greu pentru familii să se deplaseze în alte localități care beneficiază de astfel de centre.

O altă problemă pe care a sesizat-o senatorul este legată de poluare. A atras atenția asupra acestui subiect în repetate rânduri, fiind un pericol de contaminare din cauza siturilor poluate istoric ale fostei Uzine Chimică.

Nu în ultimul rând, Alexandru Cordoș a abordat problema depopulării satelor românești. Cu această problemă se confruntă toată țara.

„Deși s-au promis o gamă largă de susțineri financiare pentru tinerii care se mută sau își deschid afaceri în mediu rural, numărul caselor părăsite în satele de la noi din țară crește. Una dintre cele mai afectate zone este cea de munte unde majoritatea locuitorilor sunt persoane în vârstă.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.