Se pare că știm totul despre purtarea parfumului. Dar v-ați întrebat vreodată cum să aplicați un parfum pentru a rezista mai mult și a profita la maxim de el?

Am pregătit pentru dvs. acest ghid al parfumurilor, cu X sfaturi despre cum să purtați parfumul și să îl faceți să reziste mai mult. Aceste sfaturi vă vor ajuta să vă bucurați de frumusețea parfumului dvs. în toată splendoarea sa și pentru o perioadă mai lungă de timp. Să începem!

X sfaturi despre cum să purtați parfum și să îl faceți să reziste mai mult

1. Faceți un duș sau o baie înainte de a pulveriza parfumul

Pentru ca parfumul dvs. să dureze mai mult și mai bine, aplicați-l imediat după duș sau baie. Asigurați-vă că pielea dvs. este deja uscată și abia apoi pulverizați parfumul.

2. Hidratați-vă pielea

Dacă doriți ca parfumul dvs. să reziste și mai mult, aplicați parfumul după ce vă hidratați pielea. Puteți folosi o cremă sau o loțiune de corp cu același miros ca și parfumul dvs., dacă aveți una. Pielea bine hidratată menține parfumul mai bine.

3. Utilizați vaselină

Dacă aveți pielea prea uscată, aplicați un pic de vaselină pe punctele de puls înainte de a pulveriza parfumul. Vă va face parfumul să dureze mai mult, deoarece pielea grasă menține mai bine mirosul parfumului.

4. Alegeți punctele potrivite

Dacă vă întrebați unde să aplicați parfumul, răspunsul este la punctele de puls. Acestea sunt puncte în care arterele sunt cele mai apropiate de suprafața pielii și unde vă puteți simți bătăile inimii. Punctele pulsului se mai numesc puncte calde și ajută parfumul să pară mai profund și mai puternic.

Există câteva puncte de puls: pe încheieturi, pe gât între clavicule, în spatele urechilor, pe pliul coatelor, în spatele genunchilor. De asemenea, puteți aplica parfumul pe glezne, gambe, decolteu și buric.

Punctele de puls sunt cel mai bun loc pentru aplicarea parfumului, dar puteți urma și un sfat uimitor al lui Coco Chanel – aplicați parfum acolo unde vreți să fiți sărutat/ă.

5. Nu vă frecați încheieturile

După pulverizarea parfumului pe încheieturi, nu-l frecați. Poate face ca parfumul dvs. să nu miroasă corect și să reziste mai puțin, deoarece frecarea face ca notele de top să dispară mai repede. În schimb, pulverizați parfumul în punctele alese și lăsați-l să se usuce pe pielea dvs.

6. Distanța are sens

În timp ce pulverizați parfumul, țineți sticla la 10-15 centimetri distanță de piele. Va preveni picăturile mari de parfum de pe piele.

7. Nu uitați de părul dvs.

Părul reține mirosul parfumului chiar mai mult decât pielea. Puteți aplica o cantitate mică de spray de parfum pe păr sau mai bine pe peria dvs., deoarece alcoolul din parfumuri vă poate deteriora părul și îl poate usca.

Amintiți-vă să aplicați parfumul numai pe părul proaspăt spălat, deoarece uleiurile naturale ale părului dvs. pot afecta mirosul parfumului. Există, de asemenea, o mulțime de parfumuri pentru păr, care nu vă afectează părul. Puteți găsi astfel de parfumuri la multe branduri de parfumuri de designer și de nișă.

8. Nu pulverizați parfum pe haine

Stropiți parfumul direct pe piele, nu pe haine, deoarece parfumul poate lăsa pete. Asigurați-vă că parfumul se usucă pe piele și abia apoi puneți-vă hainele.

De asemenea, puteți aplica parfumul pe punctele de puls, care nu sunt acoperite cu hainele dumneavoastră. În acest fel, parfumul dvs. va fi mai profund și îl veți simți mai bine în timpul zilei. Nu pulverizați parfumul pe bijuterii, deoarece parfumul le poate deteriora.

Hainele pot păstra mirosul parfumului pentru o perioadă foarte lungă de timp. Desigur, dacă doriți, puteți face acest lucru pe propriul risc. Dar este mai bine să evitați pulverizarea parfumului pe haine.

În ultimă instanță, puteți pulveriza parfumul pe o eșarfă. Acesta va crea o aură parfumată suplimentară în jurul dvs.

9. Păstrați parfumurile la locul potrivit

Pentru ca parfumurile dvs. să reziste mai mult, păstrați-le într-un loc întunecat, fără schimbări rapide de temperatură. Nu le depozitați în baie sau în alt loc umed, cald și prea luminos.

Păstrați parfumurile în dulapul dvs., pe raft sau pe o masă de machiaj. Dar asigurați-vă că parfumurile dvs. sunt departe de lumină.

De asemenea, vă puteți păstra parfumurile în cutiile în care au venit inițial. Le va împiedica să se deterioreze.

10. Nu purtați prea mult parfum

Parfumul ar trebui să atragă oamenii și nu invers. De aceea este mai bine să evitați să aplicați prea mult parfum.

Dacă purtați același parfum zi de zi, vă puteți obișnui cu el și să nu îl simțiți la fel de mult ca înainte. Dar nu înseamnă că și oamenii din jurul dvs. nu simt acest lucru.

Din când în când, este mai bine să vă schimbați parfumul. În acest fel, sistemul dvs. olfactiv nu se va obișnui cu un singur parfum și vă veți simți parfumul la maxim.

În plus, purtarea și încercarea de parfumuri diferite vă dezvoltă sistemul olfactiv și vă fac experiența parfumului mai plăcută.

11. Alegeți cantitatea potrivită de spray-uri

Dacă nu știți câte spray-uri de parfum ar trebui să aplicați, verificați concentrația parfumului.

Dacă aveți o apă de toaletă ușoară și răcoritoare, aplicați 3-4 spray-uri fără griji. Dar dacă aveți un parfum intens sau greu, aplicați doar 1-2 spray-uri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here