În urma unei a acțiuni a polițiștilor clujeni, în care au fost făcute 26 de percheziții domiciliare, au fost reținuți 11 traficanți de droguri.

Poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Cluj, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Cluj, au efectuat ieri 26 de percheziţii domiciliare, în municipiul Cluj-Napoca şi în comunele Floreşti şi Baciu, judeţul Cluj, la locuinţele a 12 persoane bănuite de trafic de droguri şi efectuare de operaţiuni cu substanţe susceptibile de a avea efect psihoactiv. 

În urma percheziţiilor, 11 persoane au fost reţinute pentru 24 de ore, urmând a fi prezentate magistraţilor, în vederea dispunerii măsurilor preventive.   

Din cercetări a reieşit că, din 2019 şi până în prezent, persoanele bănuite ar fi procurat, pus în vânzare, comercializat şi deţinut pentru consum propriu droguri de risc şi substanţe psihoactive, în judeţele Cluj şi Hunedoara.  

În urma percheziţiilor, au fost descoperite şi ridicate aproximativ 1 kg. de cannabis, aproximativ 200 de plicuri ce conţineau substanţe susceptibile de a avea efecte psihoactive, 16.620 de lei, 7.890 de euro, mai multe telefoane mobile, o puşcă airsoft, grindere, bancnote rulate, cântare electronice şi ambalaje cu urme de substanţe.   

Totodată, a fost depistat un bărbat urmărit, acesta fiind condamnat definitiv într-o cauză privind comercializarea de substanţe susceptibile de a avea efect psihoactiv, la o pedeapsă privativă de libertate de 4 ani. Activităţile au beneficiat de sprijinul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale.   

La acţiune au participat şi poliţişti ai brigăzilor de combatere a criminalităţii organizate Alba şi Mureş, precum şi jandarmi ai Grupării de Jandarmi Mobile Cluj-Napoca

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here